Stolnotenisačice Dr. Časla u finalu Lige prvakinja!

Stolnotenisačice Dr. Časla su u finalu Lige prvakinja nakon što su uzvratu slavile nad prvim nositeljem ovosezonske Lige prvaka poljskim Tarnobrzegom s 3:1 (2:3 prvi susret).

U prvom susretu Poljakinje su iščupale pobjedu u Zagrebu (3:2), ali hrvatske prvakinje uzvratile su na njihovom terenu, iako sam početak na trenutke nije previše obećavao. Naime, Yu Fu je gubila od Han Ying 2:0, da bi režirala potpuni preokret i dovela Dr. Časl u vodstvo (1-0). Zanimljivo, njih dvije su se susrele u Zagrebu samo što je tada Yu Fu vodila 2:0, da bi na kraju slavila Han Ying. Nakon tog meča Yu Fu je sjedila na parketu, ljuti izraz lica sve je govorio. Pogotovo jer je znala da je propustila veliku priliku da po prvi put u svojoj karijeri 'skine' Han Ying i praktički gurne zagrebačku ekipu prema finalu. Sve je nadoknadila u Poljskoj, nakon te uvodne pobjede bilo je jasno da se Dr. Časlu smješi finale.
- Yu Fu je krenula dosta rezervirano, vjerojatno je nakon prvog meča bila slaba sa samopouzdanjem. Što je najbolje ona ima igru za Han Ying, ima strašno dobar spin. Ali, kad glava nije prava onda dolaze i poteškoće. Nakon 0:2 je pustila ruku i uhvatila ritam, spin je proradio i sve ostalo je povijest. Fenomenalna pobjeda za nju i nas, nakon tog meča smo dobili veliki vjetar u leđa - istaknula je trenerica Tian Yuan te nastavila:
- Zhou Xintong je također bila odlična, Samara nije imala šanse. Nakon tog meča smo znali da je pobjeda vrlo blizu.
Poljakinje je u igru vratila Li Qian, junakinja zagrebačkog susreta. Opet je svladala Li Jie i to s 3:1. U prvom susretu se odvijala drama petog seta, u Poljskoj je nakon prvog seta sve išlo lakše za Li Qian.
Ipak, Poljskoj slavlje nije dugo trajalo. Zhou Xintong je ponovno pokazala da je ubojito oružje zagrebačkog sastava, svladala je s 3:2 Han Ying i uništila sve nade Tarnobrzega o europskom naslovu. Dvije godine uzastopce su igrali finale, ove sezone su zaustavljeni u polufinalu.
U finalu Dr. Časl će na tursku Bursu, koja je u uzvratu poražena od Berlina s 3:1. Prvi susret Bursa je dobila 3:0, tako da su dalje prošle Turkinje.
- Bursa je vrlo dobra ekipa, iako je naša treća igračica bolja od njihove - zaključila je Tian Yuan.

KTS Enea Siarka Tarnobrzeg – Dr. Časl 1:3 (3:2)
Han Ying – Yu Fu 2:3 (11:9, 11:6, 9:11, 7:11, 7:11)
Elizabeta Samara – Zhou Xintong 0:3 (5:11, 4:11, 10:12)
Li Qian – Li Jie 3:0 (13:11, 11:3, 11:5)
Han Ying - Zhou Xintong 2:3 (6:11, 11:9, 5:11, 11:9, 5:11)