Vukelja na trenerskom tečaju u Lausannei

Hrvatski izbornik ženske juniorske reprezentacije Nikola Vukelja sudjelovao je na završnom četvrtom modulu International Coaching Enrichment Certificate Programa (I.C.E.C.P.), održanog u sjedištu Međunarodnog olimpijskog odbora u Lausannei.

Riječ je o naprednom trenerskom programu, organiziranom od strane University of Deleware i Američkog olimpijskog odbora, u kojem su sudjelovala 32 trenera iz 32 države i 16 sportova, a koji je financiran od strane programa Olimpijske solidarnosti i Američkog olimpijskog odbora.
Nakon prva tri modula, održana prošle godine u SAD-u, prvog na University of Deleware, drugog u Stolnoteniskom centru Lily Yip u New Jersyu i trećeg održanog u Američkom olimpijskom trening centru u Colorado Springsu, završni četvrti modul održan je  u Lausanne. U Colorado Springsu je Vukelja imao prezentacije tri projekta:
1. Usporedba uvjeta rada u stolnom tenisu u Jugoslaviji za vrijeme socijalizma i danas u Hrvatskoj
2. Periodizacija, kratkoročno, srednjeročno i dugoročno planiranje trenažnog procesa
3. Usporedba načina i uvjeta rada u američkim i europskim stolnoteniskim klubovima.


- U Lausannei sam održao dvije prezentacije završnog projekta 'Croatian Table Tennis Guidebook' odnosno 'Vodič kroz hrvatski stolni tenis'. Jedna prezenatcija bila je za međunarodni žiri sastavljen od pet mentora, a druga gdje su prisustvovali i članovi MOO-a te predstavnici nekoliko međunarodnih asocijacija. Projekt je inače od žirija ocijenjen visokim ocijenama i proglašen jednim od nekoliko najuspješnijih - dodao je Vukelja.
Inače, vodič kroz hrvatski stolni tenis inače čini devet poglavlja:
1. Povijest hrvatskog stolnog tenisa
2. Najznačajniji hrvatski klubovi
3. Najuspješniji hrvatski stolnotenisači
4. Intervju sa Zoranom Primorcem
5. Rezultati hrvatskih reprezentacija od 1991. i osamostaljenja
6. Paraolimpijska stolnoteniska reprezentacija
7. Rekreativni stolni tenis u Hrvatskoj
8. Adresar klubova
9. Zahvala
- U izradi vodiča značajnu pomoć pružili su Radivoj Hudetz, Herman Vukušić, Ante Bućo, Žarko Ratković, Zoran Primorac, Mirela Šikoronja, Igor Bućo, Leonard Lesić, te mentori projekta Amerikanac Michael Tracy Lamb i Katalonac Josep Escoda. Projekt sam inače prezentirao i u sjedištu Svjetske stolnoteniske federacije u Lausanni gdje je također ocijenjen vrlo uspješnim - zaključio je Vukelja.