Andrea Pavlović izborila omladinske Olimpijske igre!

Odlične vijesti stižu s Tajlanda gdje je Andrea Pavlović izborila je omladinske Olimpijske igre, koje će se od 6. do 18. listopada 2018. igrati u Buenos Airesu.

Pavlović je ove godine sudjelovala na tri kvalifikacijska turnira u tri različita grada, a uspjeh je stigao na četvrtom, koji se igrao u Bangkoku. Na svim kvalifikacijskim turnirima igra se dva dana po knockout sistemu, a svi, osim pobjednika prvog dana, sudjeluju na turniru drugog dana. Tako je Pavlović bila pobjednica drugog turnira u Bangkoku.  
- Na prvom turniru Andreu je u polufinalu čekala najjača suparnica Korejku Choi Haeeun. O koliko se dobroj igračicu radi najbolje govori podatak da je Choi u finalu glatko sa 4:0 dobila prvu nositeljicu Indijku Kamath - objašnjavao je izbornik juniorske reprezentacije Nikola Vukelja te nastavio.
- Drugi dan donio joj je teži ždrijeb od onog prvog dana. U polufinalu smo očekivali i pribojavali se Kineskinje Tee Ai Xin, koja nastupa za Maleziju, no Finkinja Lundstrom je odigrala odličan meč i iznenađujuće pobijedila s 4:1. Tako nas je u polufinalu dočekala stara znanica, Šveđanka koja nastupa za Finsku i koja dosta trenira kod nas u Dugoj Resi. Lundstrom je u odličnoj formi, što je odmah pokazala. Dobila je prvi set, povela i 2-1, no onda je Andrea proigrala i relativno mirno dovela meč do 4:2.

pavlovic tajland kvalezaOI 1

U finalu drugog turnira čekala ih je njihova druga dobra znanica i nova partnerica Andreje u igri parova, Mađarica Fanny Harasztovich, koja je meč prije iznenadila prvu nositeljicu Indijku Kamath.
- Nakon šta je spasila dvije meč lopte u šestom setu, Fanni je prilično glatko dobila sedmi set i time olakšala posao Andreji u finalu. Ustvari, pokazalo se da je finale s Harasztovich bio najlakši susret na čitavom turniru (4:0). Izboren plasman na omladinske OI svakako je lijep uspjeh za Andreu, a donio joj je i dvotjedni trening kamp s kineskom reprezentacijom u Šangaju u kolovozu - zaključio je Vukelja.
Kamp će se održati u organizaciji ITTF-a i Kineskog stolnoteniskog saveza, a okupiti će sve igračice koje su se plasirale na OI.

I. turnir
Četvrtfinale: Safei (Ira) - Pavlović (Hrv) 1:4 (7, -6, -6, -6, -7); polufinale: Choi Haeeun (Kor) - Pavlović (Hrv) 4:2 (4, 5, -10, -8, 9, 3)

II. turnir
Četvrtfinale: Liao (Kan) - Pavlović (Hrv) 1:4 (9, -7, -7, -7, -4); polufinale: Lundstrom (Fin) - Pavlović (Hrv) 2:4 (5, -4, 4, -6, -7, -6); finale: Harasztovich (Mađ) - Pavlović (Hrv) 0:4 (-6, -9, -6, -8).