Juniorke na Tajlandu zaustavljene u četvrtfinalu

Hrvatske juniorske reprezentativke, Andrea Pavlović i Marta Vukelić, igraju na vrlo jakom juniorskom ITTF turniru Thailand Open. U ekipnom dijelu naše predstavnice, zajedno s Finkinjom Lundstrom, zaustavljene su u četvrtfinalu od Indije s 3:1.

Inače, prije toga su zauzele drugo mjesto u kvalifikacijskoj skupini ispred kombinirane ekipe Irana, Kanade i Kazahstana te ekipe Tajlanda, dok je prva bila D ekipa Južne Koreje. U osmini finala naše djevojke porazile su A sastav Hong Konga s 3:0!
- Zvijezda dana ovoga puta je Marta Vukelić koja u četiri susreta nije zabilježila niti jedan poraz. Nastavila je istim ritmom i u osmini finala kada je s 3:1 svladala Hongkongžanku Lee Ka Yee, inače 28. na svijetu do 18 godina i igračicom koja se na omladinske Olimpijske igre plasirala već na prvim kvalifikacijama u češkom Hodoninu. Na to se nadovezala Andrea Pavlović, koja je s 3:0 nadigrala Chau Wing Sze, inače 8. igračicu na svijetu do 18 godina. Chau je, inače, Andreu izbacila u šesnaestini finala posljednjeg juniorskog Svjetskog prvenstva u Riva del Gardi, a nakon toga je u osmini finala s 4:0 pobijedila i najbolju europsku mladu igračicu Adinu Diaconu. Na krilima ove dvije pobjede i 'pridružena' članica naše reprezentacije Finkinja Anika Lundstrom nadmašuje samu sebe i pobjeđuje sa 3:1 favoriziranu Lee Hoi Man i donosi nam zaista senzacionalnu pobjedu nad reprezentacijom Hong Konga. S Indijom smo izgubili 3:1, ali nismo bili bez izgleda. U prvom susretu protiv prve Indijke Kamath Marta je imala dvije set lopte za vodstvo od 2:1. Andrea je u četvrtom susretu propustila dvije set lopte za vodstvo od 2:1, s čim je nažalost i propala prilika za polufinale na ovako jakom turniru gdje su nastupile gotovo kompletne reprezentacije Kine, Japana, Hong Konga, Kineskog Tajpeha, Koreje, Singapura - istaknuo je izbornik juniorki Nikola Vukelja te dodao.
- Najviše u ovoj priči veseli odlična igra i nekoliko doista velikih pobjeda Marte Vukelić. Čekamo već duže vrijeme da Marta negdje zabljesne i opravda talenat i ulaganje, te smo konačno dočekali jedan ozbiljan skalp i to azijski. Inače, ove pobjede će Marti donijeti preko 600 bodova i ulazak međe 50 najboljih juniorki na svjetskoj rang listi.

Skupina 4
Hrvatska/Finska - Iran/Kanada/Kazahstan 3:0 (Pavlović - Liao 3:2, Vukelić - Akasheva 3:1, Lundstrom - Karami 3:1)
Hrvatska/Finska - Tajland C 3:0 (Pavlović - Ketcharan 3:1, Lundstrom - Thongsvat 3:0, Vukelić - Songsang 3:1)
Hrvatska/Finska - J. Koreja D 1:3 (Lee Daeun - Pavlović 3:1, Yun Arin - Lundstrom 3:2, Lee Gayeon - Vukelić 0:3, Lee Daeun - Lundstrom 3:2)

Osmina finala
Hong Kong A - Hrvatska/Finska 0:3 (Lee Ka Yee - Vukelić 1:3, Chau Wing Sze - Pavlović 0:3, Lee Hoi Man - Lundstrom 1:3)

Četvrtfinale
Indija - Hrvatska/Finska 3:1 (Kamath - Vukelić 3:1, Selvakumar - Pavlović 1:3, Sivasankar - Lundstrom 3:1, Kamath - Pavlović 3:2)