Dr. Časl danas s Bursom za europski naslov

Nikad nijedna hrvatska ženska stolnoteniska ekipa nije ponijela naslov europskih prvakinja, najbliže je bila Mladost davne 1983. godine, ali danas od 18 sati stolnotenisačice Dr. Časla, ekipa iz zagrebačkih Dedića, ima lijepu priliku ostvariti svoje snove, ali i ući u povijesne knjige.

U uzvratnom susretu finala Lige prvakinja u dvorani Britanske međunarodne škole u Zagrebu (Dedići 102) gostuje Bursa. U prvom susretu Dr. Časl je slavio s 3:2, moglo je to biti uvjerljivije, ali pobjedi se ne gleda u zube, pogotovo ne u finalu najjačeg europskog ženskog natjecanja.
No ništa još nije gotovo, iako treba reći da hrvatske prvakinje igraju na svom terenu, da imaju jači sastav i prednost iz prvog susreta. Većina ekipe Dr. Časla nikad nije osvojila LP, jedino je Li Jie po tom pitanju “iskusnija” jer joj je to pošlo za rukom već dva puta.
- Moje su djevojke potpuno spremne, pripremale smo se za ovaj meč i imam ogromno povjerenje u njih. Vrlo smo motivirane - istaknula je trenerica Tian Yuan, a potom se osvrnula na prvi susret, u Turskoj.
- Bio je to naporan meč, probali smo složiti ekipu za 3:0. I pogodili smo sa sastavom. Međutim, Doo Hoi Kem izgubila je prvi susret s Hu Melek i meč se zakomplicirao. Shvaćam Doo jer ima nekoliko razloga za taj poraz. Nakon nedavnog Svjetskog prvenstva, gdje je osvojila medalju, malo se ispuhala. Također, stigla je iz Hong Konga dan prije meča, tako da je i vremenska razlika učinila svoje. Na sve je to došao i pritisak finala i prvog meča, a usto je suparnica bila stvarno odlična. Nije se dogodilo ništa strašno, dapače, pobijedile smo, a vjerujem da ćemo u Zagrebu biti bolje.
Slično je govorio i predsjednik kluba Martin Tino Časl.
- Postavili smo riskantniju postavu u Turskoj, no vrijedilo je. Bili smo u prilici slaviti s 3:0, no igraju ljudi, a ne brojke. Naša vodeća igračica Doo Hoi Kem bila je impresionirana debijem u finalu LP tako da je odgrala ispod očekivanja i njene realne vrijednosti. No, moram biti iskren Hu Melek je igrala vrlo dobro. Na kraju svega ipak sam zadovoljan, pobijedili smo i to je najvažnija stvar. Čak i set razlika nije loša (+3). Nadam se da će Doo Hoi Kem biti na svojoj uobičajenoj razini te da su djevojke spremne obraniti prednost iz prvog susreta.
Ulaz je besplatan, a iz kluba Dr. Časl pozivaju navijače da podrže stolnotenisačice do povijesnog uspjeha za hrvatski ženski stolni tenis.