Dr. Časl svladao Bursu i osvojio Ligu prvakinja!

Stolnotenisačice Dr. Časla ispisale su novo poglavlje povijesti. Nikad Hrvatska nije imala klupskog prvaka Europe u ženskoj konkurenciji. Sve do petka navečer kada je zagrebačka ekipa i u drugom susretu Lige prvakinja svladala tursku Bursu te donijela pehar u Zagreb.

Bio je to jedan ekspresan meč, pogotvo kad je riječ o finalu. U prva dva susreta Turkinje su uzele tek set. Bursa je, za razliku od prvog susreta i poraza od 3:2, u Zagrebu totalno izdominirana. Zapravo, najveći otpor pružila je njihova najslabija igračica Kulakceken. Vodila je u trećem meču protiv Li Jie 2:1, ali više od toga nije išlo. Zadnja dva seta je ostala na 11:1 i 11:2. Realno, meč je praktički završio nakon drugog susreta, kada je Doo Hoi Kem s 3:1 nadigrala najbolju tursku igračicu Hu Melek i uzvratila joj za poraz iz prvog susreta. Bila je toga i svjesna klupa Dr. Časla, koja je već polako krenula slaviti. Na kraju je pao zajednički zagrljaj na sredini arene, dok je trenerica Tian Yuan pustila i suzu.
- Takva sam, bilo je ovo emotivno finale za mene - govorila je Tina te nastavila.
- Pripremili smo se za sve opcije uoči uzvrata. U Bursi možda i nismo očekivali takav ishod meča, ali zato sam prije uzvrata rekla curama da želim maksimum u Zagrebu. Bila sam 100 posto uvjerena da će Doo dobiti Hu Melek, unatoč porazu u prvom susretu. Kao i da Fu ima igru za Noskovu. Ponosna sam na cure, bili smo poput obitelji. Stolni tenis je individualni sport, ali smo ovu priču zajedno izgurale, kao ekipa. Još nisam potpuno svjesna ovog uspjeha, trebat će mi nekoliko dana da sve sjedne na svoje mjesto. Nadam se da nije kraj titulama ha, ha...
No, ovo je kraj ove ekipe. Tian Yuan više neće voditi Dr. Časl, a i sadašnja postava će od sljedeće sezone igrati u drugim klubovima.
- Nažalost, razišli smo se. Nismo se uspjeli dogovoriti za uvjete, a koliko znam i ostale igračice se nisu dogovorile. Realno, to su vrhunske igračice i sada je već kasno se s njima dogovarati.

drcasl prvakeurope 2018 1
Predsjednik kluba Martin Tino Časl ispunio je svoju misiju te istodobno potvrdio da će u budućnosti 'usporiti'.
- Emocionalno sam ispražnjen, a sutra ću biti i financijski ha ha. Ovo je kruna mog desetogodišnjeg rada u klubu. Jedino što mi je nedostajalo u kolekciji je pehar pobjednika Lige prvaka. Nadam se da ćemo u nedjelju zaključiti priču s osvajanjem još jednog naslova prvaka Hrvatske, petog sa djevojkama. Da, ovo je kraj europskih ambicija za klub. Bilo je nekih pokušaja od sina da se prijavimo za ETTU kup, no rekao sam mu nek on sam proba, ja neću s konja na magarca. Divim se Janici, sve je osvojila i rekla zbogom. No, da me se krivo ne shvati, klub se neće ugasiti. I dalje ćemo igrati domaće prvenstvo itd. Volim biti najbolji, druga mjesta me ne zanimaju. Takav sam, jednostavno ne mogu protiv sebe. Što se tiče Tine naša suradnja završava 31. svibnja. Razgovarali smo nakon Poljske o produžetku suradnje, trebala je doći i Szocs, ali nismo se mogli dogovoriti oko uvjeta - zaključio je Časl.
Veni, vidi, vici. Najkraće kako bi se mogla prepričati europska avantura zagrebačkog kluba iz Dedića. Ušli su na mala vrata i okupili paklenu ekipu. Uzeli su 'kantu', ispisali povijest, te na kraju rekli zbogom.

Dr. Časl - Bursa 3:0 (3:2 prvi susret)
Yu Fu - Noskova 3:0 (2, 4, 10), Doo Hoi Kem - Hu Melek 3:1 (5, 8, -11, 4), Li Jie - Kulakceken 3:2 (4, -9, -9, 1, 2)