Dr. Časl obranio naslov, peta titula u šest godina

Dr. Časl obranio je naslov prvaka Hrvatske. Stolnotenisačice zagrebačkog kluba iz Dedića bile su bolje i u drugom susretu finala HEP Superlige svladavši dugoreški Aquaestil sa 4:0 (4:1 prvi susret).

Uspješna sezona za ekipu Dr. Časla, koja je dva dana ranije postala europski prvak. Usto, zauzeli su drugo mjesto u Srednjoeuropskoj Superligi, a još ih čeka i Final Foru Hrvatskog kupa u kojem su prvi favoriti.
Što se tiče HEP Superlige očekivani rasplet, ovo im je peti naslov u šest sezona, a i sezona u kojoj su imali najjači sastav ikada. Iz trenutne pozicije teško da će to ikad ponoviti, ali nikad se ne zna.
U prvom susretu finala Zagrepčanke su slavile sa 4:1, u uzvratu su bile još uvjerljivije te pobijedile sa 4:0. Teško je bilo očekivati nekakvo iznenađenje, a usto u drugom susretu su pogodili postavu koja im odgovara. U vodstvo ih je dovela Dorina Srebrnjak svladavši Leonu Šantek (3:1). Sun Jiayi je s 3:2 bila bolja od Xue Han Vukelje, s tim da je dugoreška igračica vodila 2:0. Potom je Yu Fu s 3:0 svladala Ivanu Tubikanec, a potvrda naslova stigla je u paru, Yu Fu i Sun Jiayi su s 3:1 svladale Xue Han Vukelju i Ivanu Tubikanec.
- Sve je prošlo prema očekivanjima, odradili smo sve kako treba. Najveći posao je obavljen, ostaje još Kup, koji će zapravo biti bonus. Ostajem u Časlu - istaknula je Mirela Đurak, dok je Dorina Srebrnjak dodala:
- Iza nas je duga sezona, bila sam i ozlijeđena, dosta uspona i padova. Na kraju smo sve super odradili kao ekipa.
aquaestil viceprvaci2018

U redovima Aquaestila nije bilo previše tuge. Djevojke su bile svjesne da trenutno teško mogu parirati Dr. Časlu. S drugim mjestom su ispunili svoja očekivanja ove sezone. Također, treba spomenuti da u finalnoj seriji Dugorešankama nije bilo trenera Nikice Vukelje i Andree Pavlović, koji su bili zauzeti obavezama u juniorskoj reprezentaciji.
- Na početku Superlige očekivala sam da ćemo biti druge tako da sam zadovoljna ostvarenim. Napuštam Aquaestil te se želim zahvaliti klubu i djevojkama jer je bilo jako lijepo. Što se tiče finala nismo ništa očekivali, trudile smo se igrati što bolje i mislim da smo to ostvarile. U prvom susretu sam odigrala jedan od svojih najboljih mečeva s Mirelom, dobila 3:0, Han je imala dva odlična meča sa Sun. U meču s Yu Fu nisam imala što tražiti. Čestitam Časlu na tituli hrvatskog prvaka kao i na LP, jako lijep rezultat za njih - kazala je Ivana Tubikanec.
Slično je govorila i najiskusnija igračica dugoreškog sastava Han Vukelja.
- Čestitam Časlu na ostvarenim uspjesima, pogotvo Ligi prvakinja. Jako sam ponosna što su do titule došli zahvaljujući igrama mojih sunarodnjakinja. Također, ponosna sam na naše cure, Tubikanec, Pavlović, Šantek, iza nas je vrlo dobra sezona. Što se mene tiče vratila sam se nakon poroda, uživala sam igrati, a dobro mi je došlo za liniju ha ha.
Sretan je bio i predsjednik zagrebačkog kluba Martin Tino Časl. Kako i ne bi, u petak su osvojili naslov europskog klupskog prvaka, u nedjelju naslov prvaka Hrvatske.
- U deset godina ovo nam je deseti naslov, pet s dečkima, pet s djevojkama. Sigurno nastavljamo, ali kako sam već rekao vjerojatno će to sada sin voditi. Možda ćemo igrati i neko europsko natjecanje, ali o tome ću razmišljati kasnije. Treba sve ovo prespavati. Sigurno je da ostaje ova domaća ekipa plus Fajmut. Hoće li još netko doći tek treba vidjeti, mnogo inozemnih igračica se nudi, ali ima još vremena. Prvo treba sve okončati pa ćemo sjesti s novim 'vođom' kluba.

Dr. Časl - Aquaestil 4:0 (4:1)
Srebrnjak - Šantek 3:1 (-8, 9, 7, 8)
Sun Jiayi - Han Vukelja 3:2 (-13, -12, 8, 3, 8)
Yu Fu - Tubikanec 3:0 (1, 10, 4)
Yu Fu/Sun Jiayi - Han Vukelja/Tubikanec 3:1 (3, 9, -7, 11)