Borna Petek trostruki prvak, zlato za Senu Smailji

U Osijeku se proteklog vikenda igralo prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i kadetkinje.

Kod dječaka dojmljiv rezultat ostvario je Borna Petek, koji je osvojio tri zlatne medalje (pojedinačno, par i ekipno), dok je u mješovitim parovima u kombinaciji s Jelenom Vukelić osvojio srebrnu medalju. Kod curica nova državna prvakinja je Sena Smailji (Srdoči), u parovima titula je otišla u Varaždin točnije Jeleni Vukelić i Bruni Borovec. U ekipnom dijelu najbolje su curice iz ekipe Zagreba.
Borna Petek (TIS) prvak je države u kategoriji mlađih kadeta nakon što je u finalu s 3:1 svladao Luku Zlatkova (Dugo Selo). Broncu su osvojili Simon Dvorski (Varaždin) i Luka Lozušić (Zagreb). Finalisti iz pojedinačnog dijela, Petek i Zlatkov, proletili su kroz konkurenciju parova i na kraju s 3:0 u finalu svladali Martina Polšeka i Gabrijela Pravdića (Zagreb). Inače, državni prvaci na putu do zlata nisu ispustili niti set. Treće mjesto osvojili su Matej Stočko i Simon Dvorski (Varaždin) te Luka Lozušić i Franko Majcen (Zagreb).
U ekipnom dijelu zlatna medalja za TIS. U skupini su završili prvi ispred Varaždina, Opatije '08. i Privlake, a u finalu su s 3:1 svladali Zagreb. Bronca je otišla u ruke Varaždinaca, koji su s 3:2 pobijedili Dugo Selo.


U mješovitim parovima zlato su osvojili Luka Zlatkov i Bruna Borovec (Dugo Selo/Starr) svladavši u finalu Bornu Peteka i Jelenu Vukelić s 3:2 (TIS/Varaždin). Brončani su Filip Kumar i Valentina Piršlin (Zagreb/Koprivnica) te Borna Zohil i Dora Popec (Pula/Vrsar).
U konkurenciji mlađih kadetkinja hrvatska prvakinja je Sena Smailji (Srdoči) nakon što je u finalu s 3:2 bila bolja od Brune Borovec (Starr). Bronca je pripala Jeleni Vukelić (Varaždin) i Zrinki Rebić (Zagreb).
U parovima zlato je otišlo u Varaždin, Vukelić i Borovec su s 3:0 bile bolje od Dore Popec i Sene Smailji (Vrsar/Srdoči). Treće su bile Tamara Nakić i Zrinka Rebić (Zagreb) te Marta Novak i Marla Vidaković (Putjane/Vodovod).
U ekipnom dijelu ekipa Zagreba je novi prvak države. Nakon što su u skupini bili ispred Samobora i Vodovoda u finalu su s 3:2 svladali Koprivnicu. Treće mjesto osvojila je ekipa Vodovoda svladavši s 3:0 Bjelovar.