Pavlović osvojila tri zlata, Zovko prvak kod juniora

U Osijeku se igralo i državno prvenstvo za juniore i juniorke.  Kod djevojaka je zablistala Andrea Pavlović (Aquaestil), koja je osvojila tri zlatne medalje. U ekipnom dijelu Aquaestil nije nastupio, a to je iskoristio TIS koji je osvojio zlato. Kod muških odličan rezultat ostvario je Lovro Zovko (Zagreb), koji je kao kadetski reprezentativac postao prvak u juniorskoj konkurenciji. Stolnotenisači Zagreba su 'pobrali' sva zlata osim u konkurenciji mješovitih parova, gdje su im se ispriječili Pavlović i Ban (Aquaestil/Mladost). 

Za iznenađenje kod juniora pobrinuo se Lovro Zovko (Zagreb). Tjedan dana ranije završio je drugi na kadetskom prvenstvu Hrvatske, da bi se u Osijeku popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. U četvrtfinalu je sa 4:2 izbacio drugog nositelja Ivora Bana (Mladost), u polufinalu klupskog suigrača Jakova Ticu s identičnim rezultatom, a potom u finalu svladao Aleksa Krstevskog (Pula) sa 4:1. Uz Ticu broncu je osvojio i Mario Banek (Vodovod). Prvi nositelj juniorskog turnira Jakov Jakelić zaustavljen je u osmini finala od Mihaela Lackovića (Vodovod) sa 4:2. Malo je nedostajalo da Zovko uzme i drugo zlato i to u paru s Leonom Šantekom (Starr), ali na kraju prvaci su postali Jakov Jakelić i Jakov Tica (Zagreb) pobjedivši s 3:2 (10, -8, -7, 10, 4). Pobjednici su od četvrtfinala prolazili nakon pet setova, prvo su s 3:2 bili bolji od Petra Znike i Domagoja Kramarića (Zagreb), a potom od Filipa Borovnjaka i Ivora Bana (Zagreb/Mladost). Gotovo identičan put imali su i srebrni Zovko i Šantek. Uz Borovnjaka i Bana bronca je pripala Leu Vekiću i Roku Meteru (Opatija '08. i Mladost). U ekipnom dijelu Zagreb je u skupini iza sebe ostavio Pulu, Opatiju '08. i Split, a u finalu je s 3:1 svladao Vodovod. U borbi za treće mjesto Pula je s 3:0 bila bolja od Čakovca.


Kod djevojaka zlato za Andreu Pavlović (Aquaestil), koja je s 4:2 u finalu svladala Hanu Arapović (TIS). I dok je ovakav rezultat za Andreu i bio očekivan, lijep uspjeh ostvarila je Arapović, koja je na putu do finala svladala dvije dugoreške igračice, Martu Vukelić (4:2) i Leonu Šantek (4:1). Broncu su osvojile Ana Murat (Dugo Selo) i Leona Šantek (Aquaestil).
U parovima zlato za Andreu Pavlović i Martu Vukelić (Aquaestil), koje su s 3:0 u finalu svladale Klaru Bardač i Hanu Arapović (TIS). Bronca je pripala Petri Bulić i Ani Murat (Dugo Selo) te Zari Ilić i Teni Kovaček (Samobor/Varaždin).
U ekipnom dijelu nastupile su četiri ekipe, a sve pobjede i to s 3:0 ubilježile su stolnotenisačice TIS-a. Druga je bila ekipa Dugog Sela, treća Varaždina, a četvrta Bjelovara.
U mješovitim parovima prvaci su Andrea Pavlović i Ivor Ban (Aquaestil/Mladost) nakon što su s 3:2 svladali Jakova Jakelića i Martu Vukelić (Zagreb/Aquaestil). Treće mjesto pripalo je Mariju Baneku i Hani Arapović (Vodovod/TIS) te Aleksu Krstevskom i Klari Bardač (Pula/TIS).