Završnica Kupa u Dubrovniku i Malinskoj

U srijedu i četvrtak, 30. i 31. svibnja, igrat će se završnica Hrvatskog kupa ili Final Four.

Muški će svoj dio odraditi u Dubrovniku, koji i brani lasnjki naslov. Doduše, ovog puta se neće igrati Final Four s obzirom da je aktualni prvak države Starr odustao od dolaska u Dubrovnik. Tako će u srijedu biti igran samo jedan susret polufinala i to između domaćina i Vodovoda, dok je Zagreb izravno u finalu. Susret počinje u 20 sati, a finale će se igrati u četvrtak u 17 sati. Libertas kao domaćin je prvi favorit, a osim toga imaju i najjači kadar na raspolaganju. Doduše, Osječani su im jedini nanijeli poraz u regularnom dijelu HEP Superlige, ali kasnije, u doigravanju, oba puta slavili su Pituri. Zagreb ove sezone nije vidio doigravanja, tek treba u kakvom su stanju uoči završnice Kupa i mogu li ozbiljnije zaprijetiti.
Djevojke će završnicu igrati u Malinskoj. U polufinalu u srijedu sastaju se Dr. Časl i TIS (16 sati), te domaćin Malinska Dubašnica i Varaždin (19 sati). Susret za treće mjesto na rasporedu je u četvrtak u 15.30 sati, dok je finale odmah nakon što završi susret za treće mjesto. Dr. Časl brani naslov, a ujedno su Zagrepčanke i prve favoritkinje Kupa. Realno je jako teško očekivati da će im netko moći parirati. Tek treba vidjeti što može ponuditi drugi polufinalni par, iako je neosporno da su Varaždinke favorit u tom susretu. Iza Malinske je lijepa sezona u kojoj su izborili ulazak u HEP Superligu, dok im ovaj nastup dođe poput bonusa.
- Iako je već i sam plasman u polufinale Kupa veliki uspjeh za naš klub, pozivamo sve članove, simpatizere, rodbinu itd. da nam se pridruže u bodrenju djevojaka kako bi im pomogli da se plasiraju u finale - poručili su iz STK Malinska-Dubašnica.