Kadetkinje nakon Zagreba idu u Slovačku

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija odradila je prvi dio priprema za omladinsko Europsko prvenstvo, koje se od 15. do 24. srpnja igra u Cluju Napoci.

Hana Arapović, Hanna Lončarević, Tena Kovaček, Ivona Štriga i izbornik Darko Arapović pripreme su odradili u dvorani u Sasvkoj, a društvo su im radili mnogobrojni sparing partneri. Naše kadetkinje na EP-u kreću iz II. divizije, a u skupini su s Luksemburgom, Irskom i Izrael.
- Ekipno neće biti lagano, u II. diviziji Engleska slovi za najvećeg favorita, a što se tiče naše skupine kao nezgodniju bi istaknuo Irsku. Želja je da se vratimo u I. diviziju, no bez ikakvog pritiska, ovoj generaciji preostaje još jedna kadetska godina. U pojedinačnom Hana je sigurno među 16, dalje će dosta ovisiti o ždrijebu. Ima tri-četiri igračice koje su trenutno malo bolje i koje uostalom konkuriraju za zlato. Jedan od ciljeva je da se plasmanom izbori za europski Top 10. Ostale tri naše predstavnice su po rankingu slabije, tako da bi ulazak među 32 svakako bio uspjeh. U parovima Hana je sa Zaderovom, dosad su uzele tri medalje na Pro Tourevima, svakako imamo očekivanja od te kombinacije. U mješovitoj kombinaciji je nepoznato kako će reagirati s Delincakom, jedan od razloga priprema u Slovačkoj je i uigravanje tog para - objasnio je izbornik Arapović.
Djevojke će u Slovačku 2. srpnja i tamo će se pripremati do 10. srpnja.

kadetkinje pripremeEP 2018 1