Pucar: Saarbrücken je odličan put za moj razvoj

Došao i osvojio. Tako bi se mogla opisati poljska avantura Tomislava Pucara, koji je proteklu sezonu branio boje Kolping Fraca iz Jaroslawa.

Prvo su osvojili prvenstvo, a potom i Kup. Nikad stolnotenisači iz Kolpinga nisu bili prvaci, a nijedan klub iz Poljske nije osvojio duplu krunu. Dosad.
- Nije moglo bolje ha ha. Bila je odlična sezona u u Poljskoj, igrački i izvan arena, jedino što su me 'ubijala' putovanja. Gdje god smo išli putovali smo najmanje pet sati. Početak je bio malo teži, valjda sam bio još pod dojmom. Krenuo sam s 0-2, pa sam došao na 6-4. Sezonu sam završio s 20 pobjeda i sedam poraza. Tek tri poraza u drugom dijelu lige. Od skalpova svakako pamtim onaj nad Kentom Matsudairom, tada Top 10 na svijetu.
Jedan u nizu velikih skalpova. 'Skinuo' je svojedobno i Tang Penga, Vladimira Samsonova, sve igrače iz svjetskog Top-a 20. Nakon svega 'počastio' se s 14 dana odmora. A onda...
- Andrej Gaćina, Tomislav Frane Kojić i ja idemo na pripreme u Düsseldorf, a potom slijede ITTF turniri u Južnoj Koreji i Australiji, pa kondicijske pripreme za novu sezonu, selidba u Njemačku...
Da, poljska priča je završena, seli se u Njemačku gdje će sljedeće sezone branit će boje Fulde u najjačoj europskoj ligi.
- Uz mene će biti i dva 'lovca', Ruwen Filus i Wang Xi. Igrat ću na trećoj poziciji i par. Možda će mi biti i lakše nego u Poljskoj, gdje sam većinu vremena igrao na drugoj poziciji, nekad i prvoj. Teško je bilo što prognozirati, ali vjerujem da možemo u doigravanje.
Za Fuldu će igrati, ali trenirat će u Saarbrückenu gdje renomirana stolnoteniska tvrtka Tibhar, čiji je 'maneken', ima svoj kamp. Bit će u društvu mladih talentiranih stolnotenisača, njegovu grupu vodi slovenski trener Jože Urh, a tu su još Darko Jorgić, Deni Kožul, Nandor Ecseki i Peter Hribar. Od ostalih igrača treba spomenuti Tomasa Polanskog, Aleksandra Khanina, Cristiana Pleteu, Patricka Franzisku, Bojana Tokiča, Liao Cheng Tinga...
- U Saarbrückenu će biti dosta mladih igrača, ali i iskusnih. Možda će biti s nama i neki kineski igrač. Odličan kamp za moj razvoj.
I nadolazeće pojedinačno Europsko prvenstvo, na kojem će tražiti svoju priliku za...?
- Zlato! Ha ha ha, ma šalim se. Nemam posebnih očekivanja, samo da se što bolje pripremim. No, ako je na prošlom EP-u Jakub Dyjas osvojio medalju, kojeg sam dobio zadnjih nekoliko puta, vjerujem da mogu i ja. Teško, ali nije nemoguće.
Slijedi li vrijeme njegove generacije?
- Uh, Boll i Ovtcharov su još prejaki, no u narednim godinama bi se to moglo dogoditi. Ima dosta odličnih stolnotenisača, ali Boll, Samsonov, Ovtcharov itd. su već sa 17-18 godina uzimali medalje na seniorskim turnirima, mlađa generacija nema trenutno toliko dominantne igrače.
Vratili smo se i na ekipno Svjetsko prvenstvo, gdje je Hrvatska bila na korak do povijesnog četvrtfinala. Baš je Pucar držao sve u svojim rukama, u odlučujućem meču je vodio 2-0 i 6:2 te 9:7. No, jednostavno nije išlo.
- Teško mi je pao taj poraz, pogotvo tu večer. Ali, brzo sam se oporavio. Naravno, i dalje mi taj meč stoji negdje u glavi. Bez obzira na sve ostvarili smo vrlo dobar rezultat - zaključio je Pucar.