Aquaestil dovodi Korejke, Indijke, Amerikanke...

ITTF

Stolnoteniski klub Aquaestil značajno se pojačao za narednu sezonu. Angažirano je nekoliko inozemnih igračica, a istodobno su se prijavili za ETTU kup.

Nakon dulje vremena Dugorešanke se vraćaju na međunarodnu scenu. Koliko su jaka ekipa svjedoči da su druge nositeljice ETTU kupa, odnosno 14 klub na europskoj rang listi.
- Od mladih igračica nositeljice kluba ostaju naše ponajbolje mlade igračice i reprezentativke Andrea Pavlović i Marta Vukelić, koja je vraćena sa posudbe iz Pule. Njihov napredak, uz napredak ostalih mladih klupskih igračica, prije svega sestara Stepinac, bit će prioritet kluba - istaknuo je trener Nikica Vukelja.
- Uz njih, unatoč više ponuda iz inozemstva, u klubu ostaje i Han Xue Vukelja, koja će u novoj sezoni moći dosta više trenirati u odnosu na prošlu sezonu dok je beba bila jako mala. S obzirom da je glavna ideja u našem radu za sljedeću sezonu stvoriti jaki trening centar, prvenstveno s idejom omogućavanja vrhunskih uvjeta za rad i napredak našim mladim igračicama, u klub dovodimo više stranih igračica koje će i nastupati za klub, ali i biti na dispoziciji za trening. Dolaze dvije odlične igračice iz Koreje, Yoo Eunchong, trenutno 71. igračica na svjetskoj rang listi, i Kim Eunji (315.), također odlična igračica sa dugogodišnjim iskustvom igranja u korejskim ligama. Inače, to je početak ozbiljnije suradnje s Korejcima, koja će podrazumijevati i odlaske naših igračica u Koreju na treninge i turnire, ali i gospodarsku suradnju s obzirom da su u priču uključeni i neki korejski sponzori. S obzirom da će Yoo imati više obaveza korejski savez nam je ponudio Kim, što je odlična stvar jer nas njen angažman praktički neće ništa koštati osim prehrane i smještaja.
U klub dolazi i najbolja mlada američka igračica Amy Wang, trenutno 20. juniorka na svjetskoj rang listi.
- Amy je već u prošloj sezoni dosta trenirala u našem klubu pa je potpisivanje za naš klub samo logičan slijed događaja. Kao i nastavak dobre suradnje sa Američkim savezom, u novoj sezoni ta suradnja bi trebala biti još uspješnija što bi uključivalo odlaske naših igračica na treninge i natjecanja u SAD. Na treningu u našem klubu očekujemo i Archanu Kamath, najbolju mladu indijsku igračicu (10. na svijetu), s čijim ocem se dogovaraju uvjeti suradnje. Nije tajna da pregovaramo s indijskom tvrtkom STAG. Dosad smo bili Stigin klub, a kako stoje stvari vjerojatno ćemo preći u STAG. Uvjeti su mnogo bolji, a otvara se suradnja s Indijom. Osim toga STAG bi mogao biti sponzor Andree Pavlović, a na to bi se vezali treninzi i natjecanja u Indiji. Također, postoji mogućnost da Aquaestil bude europski trening centar indijske reprezentacije...
Zahtjev za suradnjom dobili su i iz Kineskog Tajpeha gdje su zainteresirani da njihove najbolje mlade igračice dolaze u Dugu Resu na trening.
- U sljedećoj sezoni očekujemo dolazak Huang Yu-Yie, do prošlog mjeseca treće kadetkinje sa svjetske rang liste. Kako je moja supruga radila i igrala dvije godine u Tajpehu, uspostavili smo dobre kontakte. Njihov trener je tražio klub u Europi i spojili smo ugodno s korisnim. I tu neće biti neki dodatnih troškova osim smještaja i prehrane. Naravno, trening grupu činit će i naša dugorešanka Ivana Malobabić, trenutno članica STK Varaždin. Nastavak je to dobre suradnje s Varaždinom kao jednim od najboljih hrvatskih klubova, a biti ćemo otvoreni i za suradnju sa svim ostalim najboljim hrvatskim igračicama, sve će biti dobrodošle na treningu u dvorani Antona Tova Stipančića - kazao je Vukelja.
Lani su igrali finale HEP Superlige, a prema najavljenom probat će ugroziti dominaciju Dr. Časla?
- Jači smo nego lani, to svakako. Imamo ekipu za finale, a borit ćemo se za titulu. Prioritet je da imamo dobru trening grupu, kako bi se naše djevojke razvijale. To je i za hrvatski stolni tenis najbitnije. Ne možemo se zatvoriti tu lokalno i očekivati napredak. Bt će interesantnija domaća liga, što se tiče ETTU kupa nije mi drago što smo slobodni do 3. kola. Radije bi igrao više mečeva, to je poanta cijele priče.
Za kraj Vukelja je spomenuo kako Aquaestil u 2019. slavi 60 godina osnutka, što će biti centralni događaj godine.
- Tim povodom tijekom lipnja očekujemo čitav niz događanja, dolazak više stranih reprezentacija i ponajboljih svjetskih igrača i igračica, uz pokroviteljstvo grada, županije a nadamo se i dolasku predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.