Juniori se za EP pripremaju u Zagrebu i Sloveniji

Hrvatska juniorska reprezentacija na omladinskom Europsko prventvu igrat će u I. diviziji, iako su na lanjskom EP-u završili 16. s čime su direktno ispali u II. diviziju.

Ipak, nakon što su Englezi otkazali nastup u Cluju, naši dečki su dobili priliku krenuti iz najjače divizije, a u skupini B su s Francuzima, Grčkom i Belgijom. Pripreme za EP su krenuli kasnije od očekivanog, ali za to su imali opravdane razloge.
- Zbog obaveza maturanata, koji čine pola juniorske reprezentacije, pripreme ćemo odraditi po skraćenom programu. Jakov Tica i Mario Banek su imali školske obaveza, pa smo se okupili u Medarskoj tek 2. srpnja. Aleks Krstevski i Jakov Jakelić su prvi dio priprema obavili u svojim matičnim klubovima, odnosno s kadetskom reprezentacijom - istaknuo je trener juniora Luka Vrančić te nastavio:
- Atmosfera u dvorani je pozitivna, dečki dobro treniraju i zasad dva puta dnevno. Europsko prvenstvo je jako blizu, o eventualnim pauzama i danima odmora odlučivat ćemo u hodu. Cilj nam je da sva četvorica u Cluj stignu spremni i neozlijeđeni. Imamo problema s pronalaženjem kvalitetnih sparinga u Zagrebu u ovo doba godine, a problem planiramo riješiti odlaskom na treninge u Otočec gdje se pripremaju Slovenci. Prvi trening kod susjeda imamo zakazan u petak. Za idući tjedan još nismo precizirali dane, ali vrlo je izgledno da ćemo još nekoliko puta posjetiti slovenski centar.
Potom se Vrančić okrenuo očekivanjima od EP-a u Cluju.
- Igrom slučaja upali smo u I. diviziju, sve ekipe u našoj skupini su na papiru prilično jače od nas. Naš zadatak je da pružimo maksimum kako bi u nastavku natjecanja nakon skupina stekli čim bolju poziciju za eventualni nastavak i borbu za opstanak u I. diviziji. Mislim da je očekivati plasman među 15 najboljih realno, ali za njega ćemo isto tako morati jako dobro odigrati.