Ivor Ban postao europski prvak u parovima!

Hrvatska ima europskog kadetskog prvaka!

U konkurenciji parova na omladinskom Europskom prvenstvu u Cluj Napoci hrvatski reprezentivac Ivor Ban i Poljak Maciej Kubik u polufinalu su s 3:0 (5, 8, 8) bili bolji od Slovaka Klajbera i Delincaka, da bi u finalu s 3:1 (5, -4, 7, 6) nadigrali rumunjski par Tomicu i Movileanua.
- Taktički smo dobro pripremili finalni susret, dosta smo razgovarali uoči finala, gledali kako igraju, a međusobna komunikacija je bila vrlo dobra. Jedino što u određenim trenucima nismo najbolje primali servis. I ovaj set što smo izgubili je samo do nas, imali smo previše neprisiljenih grešaka. Pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, sve je ovisilo samo o nama - istaknuo je izbornik Željan Gaćina, te dodao:
- Bolje od ovog ne može, što se tiče para. U pojedinačnom Ban je sada svjestan, s obzirom na ždrijeb, da je mogao više. Igrat će još europski Top 10, koji je početkom rujna, a možda i World Cadet challenge, na kojem nastupaju po četiri najbolja grača sa svakog kontinenta.

ban kubik postolje eyc2018 3


Presretni Ban ispunio je svoja očekivanja, uostalom, kako je rekao izbornik Gaćina, bolje od ovog ne može.
- Bili smo dobri na prvoj lopti i kontrolirali susret. Ovo je prvi turnir na kojem nastupamo zajedno, ali imali smo dobru pripremu u Poljskoj prije početka Eura. Očekivao sam dosta od ovog para, uostalom igram s najboljim europskim kadetom. No, i dalje ne vjerujem da smo osvojili. Žao mi je pojedinačnog, gdje sam također imao velika očekivanja. U tom meču s Delincakom bio sam umoran, susret je bio kasno, sve mi se nakupilo... Što se tiče ovog para trenutno ne znam hoćemo li nastaviti, iako se nadam da će tako biti - zaključio je Ban.

ban kubik postolje eyc2018 1

ban kubik postolje eyc2018 2

zlato bornca eyc2018