Hana Arapović brončana na Europskom prvenstvu!

ETTU

Hana Arapović i Čehinja Linda Zaderova osvojile su brončanu medalju u konkurenciji parova na omladinskom Europskom prvenstvu.

U polufinalu su s 3:1 (7, -7, 3, 10) poražene od Francuskinja Pavade i Chomis, koje su kasnije i osvojile europski naslov. Mogao se susret i zakomplicirati, Arapović i Zaderova su u četvrtom setu vodile 10:7, ali Francuskinje su uspjele okrenuti i okončati meč.
- Osvajanje medalje je super rezultat, ali ima još nekoliko dobrih stvari koje vesele. Naše djevojke su sljedeće EP u I. diviziji, a u razigravanju od 9. do 16. mjesta smo bili bez poraza. Sveukupno Hana ima na ovom prvenstvu omjer pobjeda i poraza 15-2, ušla je među 16 najboljih u pojedinačnom dijelu, a prema onome što smo računali izborit će nastup na europskom Top 10. Što je najvažnije Hana je i sljedeće godine kadetkinja - istaknuo je izbornik i otac Darko Arapović te dodao:
- Možda je nedostajalo malo srće u ždrijebu. Među 32 dobila je najtežu suparnicu od ponuđenih, Belgijanku Duvivier, a potom je išla na drugu nositeljicu EP-a Rumunjku Zahariju. U mješovitim parovima prvi meč bio je s NIjemcima, pa Francuzi... Kako god, presretni smo.

zlato bornca eyc2018

arapovic bronca eyc2018 1

arapovic bronca eyc2018