Zoran Primorac na sedmim Olimpijskim Igrama

zoki_060920102Zoran Primorac je prolaskom u drugo kolo prvenstva svijeta izborio nastup na sedmim Olimpijskim Igrama, što ga dovodi u red vrlo rijetkog broja športaša kojima je uspio taj nesvakidašnji pothvat.  Primorac je došao u društvo jedanaest športaša koji su do sada nastupili na sedam Igara, a samo sedam športaša ima više od sedam plasmana na Igre.

Posebnu težinu tom ostvarenju daje i činjenica da je Primorac,i prvi športaš u povijesti olimpizma koji je taj pothvat ostvario kao športaš koji dolazi iz sportskih igara, dok su svi ostali bili predstavnici iz jedrenja, mačevanja, dresurnog jahanja, streljaštva i atletike. Stolni tenis je na programu Olimpijskih Igara od 1988. godine, od Igara u Seoulu gdje je Zoran Primorac i prvi puta nastupio na Igrama, te je zajedno u paru sa Iliem Lupuluescuom osvojio srebrnu medalju. Od Barcelone Primorac nastupa u dresu s hrvatskim grbom, a 2000. godine u Sydneyu Primorac je  i nosio hrvatsku zastavu na svečanom otvaranju Olimpijskih Igara.

Nakon što je izborio palsman na sedme Olimpijske Igre, Primorac je za medije izjavio : Na Igrama u Londonu ne idem kao turist već imam i ozbiljne sportske ambicije. Ako je suditi prema posljednjem nastupu na Igrama u Pekingu kada je izborio plasman u četvrtzavršnicu pojedinačnog dijela, uopće nema sumnje da će Primorac biti spreman za najveće rezultate.