Seniori u društvu Danaca, Nijemaca, Šveđana...

Nema odmora za seniorsku reprezentaciju što i nije čudno s obzirom da je pojedinačno Europsko prvenstvo pred vratima (18. -23. rujna).

Prvi dio priprema za Alicante odrađen je u Zagrebu.
- Dečki su se pripremali s kondicijskim trenerom Goranom Žufarom, iako smo i taj tjedan 'ubacili' nekoliko stolnoteniskih treninga. I drugi tjedan smo bili u Zagrebu, gdje su nam, međuostalim, sparirali jedan od najboljih mladih europskih igrača Rumunj Sipos i Kinez Wei Shihao. Potom smo imali Pro Tour u Češkoj, gdje i nismo očekivali velike rezultate s obzirom da smo u pripremnom periodu. Dečki su sada u Düsseldorfu, a posljednji tjedan uoči EP-a odradit ćemo u Opatiji gdje nam dolaze Slovenci, Mađari i Poljaci - objasnio je izbornik Neven Karković.


U Düsseldorfu se naša vrsta priprema u vrlo zanimljivom društvu, osim A i B reprezentacije Njemačke, tamo su i Danci, Šveđani te poneki igrači iz Borussije i Bundeslige.
- Odličan kamp s mnogo dobrih igrača. Smješteni smo izvan trening centra s obzirom da više nije bilo mjesta, ali to ne predstavlja preveliki problem. Svi smo zdravi i sve ide po planu. Bitno je ne previše 'divljati' s treninzima pred Europsko prvenstvo. Sve smo dobro isplanirali, treniramo kraće, ali intenzivnije. Realno, nema tu previše prostora za veće promjene. U Alicanteu treba biti zdrav i odmoran. Pucar i ja imamo klupskih obaveza ovih dana, a svi ćemo se okupiti u ponedjeljak u Opatiji - izvjestio je Tomislav Frane Kojić.
Inače, u Njemačkoj je uz spomenuti dvojac i naš prvi reket Andrej Gaćina te pomoćni trener muške vrste Željan Gaćina.
- Stigli smo u ponedjeljak i svaki dan odradili dva treninga. Osim nas tu su još svaki dan 22 igrača, od Nijemaca jedino nije bilo Bolla, Dance predvodi Maze... Ovdje imaju baš dobre uvjete, a kao što vidite i odlične sparinge - zaključio je Željan Gaćina.