Pogledi izbornika Vukelje i Arapovića na Top 10

ITTF

Hrvatska je osim Ivora Bana na Top 10 imala i dvije predstavnice, Andreu Pavlović kod juniorki i Hanu Arapović kod kadetkinja.

Pavlović je u Portugalu ostvarila dvije pobjede i sedam poraza. Hrvatska juniorka na turnir najboljih deset europskih igračica ušla je naknadno, kao prva rezerva, te je na kraju završila na devetom mjestu.
- Posljednjeg dana natjecanja Andrea se 'probudila' i odigrala bolje nego prva dva dana. Zabilježila je lijepu pobjedu od 4:2 nad Francuskinjom Gauthier, a najbolji meč turnira odigrala je onaj posljednji, protiv Jokić. Srpkinja je vodila 1:0, 2:1, pa 3:2, no Andrea se uporno vraćala u meč. U sedmom setu, kod 3:3, Jokić je povela 9:3, pa 10:7. Ipak, Andrea je opet sve spasila i u svojim rukama imala tri meč lopte. No, to nije bilo dovoljno već je Jokić slavila sa 16:14. U svakom slučaju odličan meč za Andreu, a pobjeda bi joj donijela šesto mjesto. U svakom slučaju već i plasman na TOP 10 u jakoj generaciji juniorki je uspjeh, pogotovo s obzirom na probleme sa štitnjačom, koji posljednjih godinu prate Andreu. Preko Mimi Vurdelje smo konačno uspjeli doći do endokrinologa s iskustvom u radu sa sportašima te se nadamo da će to u budućnosti biti bolje. 'Srediti' stanje sa štitnjačom je prioritet do početka omladinskih Olimpijskih igara u Buenos Airesu. Konstatni problemi s presporom rekuperacijom jednostavno se moraju riješiti ako želimo da Andrea nastavi s napretkom. Uz pomoć HSTS-a, HOO-a i vrhunskih liječnika vjerujemo da će tako i biti - istaknuo je izbornik juniorki Nikica Vukelja.
Hana Arapović prije natjecanja je bila šesta nositeljica, na kraju je osvojila sedmo mjesto s tri pobjede i šest poraza. Za razliku od ostalih dvoje naših predstvanika, Hana će i sljedeće godine biti u kadetskoj konkurenciji.
- Od devet mečeva odigrala je šest dobrih i u tih šest je ostvarila tri pobjede. Od tri igračice na postolju protiv Abraamian je vodila 2:0 i 3:2, Zahariju je vodila 2:0, dok je s pobjednicom Pavade izgubila 4:2. Dosad nije bila toliko dobra protiv spomenutih igračica, a ovo je jedna vrlo dobra generacija nakon dulje vremena. Također, ovo je i meni kompliment s obzirom na prikazano, a sada nam predstoji borba da doradimo neke stvari koje nisu funkcionirale - objasnio je izbornik kadetkinja Darko Arapović.