Dugo Selo svladalo Zagreb, Varaždin slavio na Mladosti

Krenula je HEP Superliga stolnotenisača i stolnotenisačica. Već 1. kolo ponudilo je nekoliko odličnih mečeva, poput onog u Slavonskom Brodu, Dugom Selu ili na zagrebačkoj Mladosti.

Neizvjesno je bilo u u Slavonskom Brodu gdje su na kraju, nakon sedam susreta, slavili domaćini. I to nakon što su gubili 3:1. Arabanas je doveo Split u vodstvo svladavši Jerkovića (3:1). Potom je uslijedila serija gostiju, Bakač je s 3:0 svladao D. Zeljka, Mustapić Jalžabetića (3:0), a s 3:1 par Jerković i Bakač su bili bolji od Arbanasa i D. Zeljka. Činilo se kako je kraj blizu, no ispostavilo se da ipak nije tako. Prvo je Arbanas s 3:2 svladao Bakača, izjednačenje je donio Jalžabetić koji je s 3:1 bio bolji od Jerkovića. Odlučujući meč opet neizvjesna borba. Poveo je D. Zeljko, Mustapić je okrenuo na 2:1, da bi zadnja sva seta ipak otišla na stranu domaćeg igrača za pobjedu ukupnu pobjedu Brođana.
Branitelj naslova otvorio je sezonu pobjedom kod Donata (4:0), inače povratnika u superligaško društvo. Za Varaždince su premijerne nastupe imali Englez Baggaley i Iranac Amiri Nia. Oboje su upisali prve pobjede, Englez je s 3:1 bio bolji od Mijatovića, dok je Iranac s 3:1 svladao Zubčića.
Vodovod se lako obračunao s Mladosti iz Petrinje (4:0), inače novakom u ligi. Gosti nisu imali previše šansi u Osijeku te su poraz upisali bez osvojenog seta.
Odličan meč igrao se u Dugom Selu gdje je istoimeni domaćin sa 4:1 pobijedio Zagreb. Gosti su bolje otvorili, Fučec je glatko svladao L. Martineka (3:0). No, vodstvo je bilo kratkog vijeka, jer je M. Martinek s 3:0 svladao Maglića. Potom je Zovko vodio Bana 2:0, ali igrač Dugog Sela ipak okreće na 3:2. U parovima Dugoselčani (L. Martinek/Ban) su poveli 2:0, Fučec i Maglić izjednačuju, ali odlučujući set odlazi na stranu domaće momčadi. Da će važni bodovi ostati u Dugom Selu pobrinuo se L. Martinek, koji je s 3:1 svladao Maglića.
Već ranije svoj meč su odigrali Libertas Marinkolor i Pula (4:0), gdje gosti nisu imali previše šansi.

malinska starr 2018 1

varazdin mladost 2018


Kod stolnotenisačica Pula je u 1. kolu ugostila Bjelovar i upisala laganu pobjedu (4:0) bez izgubljenog seta. Inače, za domaću ekipu debitirala je Slovenka Tofant, koja je s 3:0 svladala Vargu.
U Malinskoj se igrao dvoboj novaka u superligaškom društvu, a pobjedu je odnijela domaća ekipa (4:0) uz tek jedan izgubljeni set. No, to je očekivani rezultat s obzirom na mlađahni sastav Starra, do je Malinska predstavila svoja dva nova pojačanja, Zajec i Šantek. 
Aquaestil se također lako obračunao s Mladosti iz Petrinje (4:0). Dugorešanke su ispustile tek set, a Petrinjkama je prvi susret odigrala Brnić.
Najbolji i najneizvjesniji susret kola igrao se u Zagrebu. Mladost je ugostila Varaždin i izgubila 4:3. Zagrepčanke su povele preko Tubikanec, svladala Matijašec 3:0, da bi uslijedio niz Varaždinki. Petek je s 3:0 nadigrala Tomić, Malobabić s 3:0 Franović, a Petek i Malobabić su s 3:1 svladale Tubikanec i Tomić. Ipak, Mladostašice se vraćaju na krilima Tubikanec, koja je s 3:2 pobijedila Petek, a potom je Franović s 3:0 nadigrala Matijašec. Da im se ne dogodi potpuni preokret pobrinula se i najiskusnija Malobabić, koja je s glatkih 3:0 svladala Tomić.
Dr. Časl je u obranu naslova krenuo pobjedom od 4:0 nad TIS-om. No, bio je to zanimljiv meč usprkos prvotnom ukupnom rezultatu. Naime, osim prvog meča, gdje je Đurak s 3:1 svladala Arapović, sve tri preostala susreta su završila u pet mečeva. No, na žalost TIS-a, niti jedan nije otiša na njihovu stranu.