Slavlje Mladosti, TIS do četvrte uzastopne pobjede

STK MALINSKA-DUBAŠNICA

Nakon 5. kola HEP Superlige stolnotenisačica Aquaestil i Dr. Časl i dalje su bez poraza.

Slijedi ih TIS koji je ostvario četvrtu uzastopnu pobjedu. Mladost Zagreb, Varaždin i Pula su na 3-2, dok Malinska Dubašnica ima 2-3. Tri ekipe još nemaju niti jednu pobjedu, a to su Bjelovar, Starr i Mladost Petrinja.
Aquaestil je ugostio Bjelovar i očekivano slavio sa 4:0. Gošće su najveću priliku za osvojiti meč imali u trećem susretu, Grgić je vodila 2:0 Vukelić, ali dugoreška igračica uspjela preokrenuti susret (-10, -8, 6, 5, 14).
Zanimljiv susret igrao se na Mladosti gdje je istoimena domaća ekipa pobijedila Malinsku Dubašnicu sa 4:2. Zagrepčanke je u vodstvo dovela Tubikanec, svladala Šantek s 3:1, a gošće su izjednačile preko Zajec, koja je s 3:1 bila bolja od Tomić. Zagrepčanke su opet povele nakon što Franović s 3:1 pobijedila Magličić, no ne zadugo jer su Zajec i Magličić s 3:2 slavile u parovima nad Tubikanec i Tomić. I to nakon što su gubile 2:1. I sljedeći susret ponudio je neizvjesnost petog seta te praktički usmjerio vodu na mlin domaće ekipe. Tubikanec je protiv Zajec gubila 2:1, no uspjela je okrenuti meč i dovesti Mladost u vodstvo od 3:2. Potvrdu ukupne pobjede osigurala je Franović svladavši Šantek s 3:1.
Zanimljiv susret igrao se i u Dedićima gdje je prvak države Dr. Časl pobijedio Pulu sa 4:2. Gošće su povele nakon slovenskog obračuna, Tofant je s 3:1 svladala Fajmut. No, uslijedio je niz Dr. Časla te su Srebrnjak i Đurak u sljedeća tri susreta ispustile tek set. Na 3:2 smanjila je Janković, koja je s 3:1 svladala Fajmut, no sve dvojbe o pobjedniku otklonila je Đurak svladavši Tofant s 3:1.
TIS je ostvario četvrtu uzastopnu pobjedu, na domaćem terenu očekivano je svladan Starr (4:0). Mlađahni varaždinski sastav uzeo je tek set u cijelom susretu.
Slična situacija bila je i u susretu Varaždina i Mladosti iz Petrinje (4:0). Gošće očekivano nisu imale šanse, u ekspresnom susretu ostale su bez seta, dok kod Varaždinki vrijedi istaknuti drugu pobjedu ove sezone za Matijašec.