'Vruće' u Dubrovniku, preokret Vodovoda

STK LIBERTAS MARINKOLOR

Starr je u 5. kolu nastavio nizati pobjede te s maksimalnim učinkom drži prvo mjesto HEP Superlige stolnotenisača.

U stopu ga prate Libertas Marinkolor i Dugo Selo (4-1), a Zagreb se popeo na četvrto mjesto, s istim učinkom kao i petoplasirana Obrtnička škola Brod (3:2). Donat, Pula i Vodovod imaju isti učinak (2-3), no Osječani imaju bod manje zbog neodigranog susreta sa Starrom. Bez pobjede su Split i Mladost Petrinja (0-5). 
Osječani su nakon serije od tri uzastopna poraza slavili na domaćem terenu nad Splitom (4:2) i to nakon što su loše otvorili. Da, početak za njih nije bio obečavajući, Jerković je s 3:2 pobijedio Baneka, a istim rezultatom Jerković je svladao Kneževića. No, prva 'violina' Vodovoda Zovko s 3:0 pobjeđuje Bakača, a potom su Banek i Zovko s 3:1 svladali Mustapića i Bakača. U kojem će smjeru susret pokazalo se nakon što je Banek slavio nad Mustapićem s 3:1, a dva boda osigurao je nesavladivi Zovko svladavši Jerkovića s 3:0.
Dugo Selo četvrtu pobjedu ove sezone ostvarilo je na domaćem terenu svadavši Donat sa 4:1. L. Martinek je s 3:0 nadigrao Mijatovića, vodstvo je povećao M. Martinek nakon što je s 3:2 pobijedio I. Zeljka. Zadarski igrač je vodio 2:0, ali M. Martinek je uspio okrenuti meč u svoju korist (-11, -5, 6, 5, 8). Dobru igru braće Martinek okrunio je Ban nakon što je s 3:1 svladao Zubčića.
Zadrani su smanjili u igri parova, Mijatović i I. Zeljko su s 3:1 pobijedili L. Martineka i Bana. Činilo se kako bi mogli uzeti još koji susret pogotvo jer je I. Zeljko opet vodio 2:0, samo ovog puta L. Martineka. No, dugoselski igrač uspio je preokrenuti meč i donijeti svojoj momčadi nova dva boda (-7, -9, 2, 8, 7).
Odličan susret igrao se u Dubrovniku, gdje je Obrtnička škola Brod umalo 'školovala' domaćina. Brođani su trenutno u vrlo dobroj formi, a usprkos nedavnim nedaćama s dvoranom u Dubrovniku su itekako pružili odličan otpor favoriziranom Libertasu. Također, gosti su nastupili bez Arbanasa, a s druge strane treba spomenuti da je domaćin na drugu poziciju stavio Veniera. Vjerojatno nisu htjeli forsirati Simovića s obzirom na ozljedu u prošlom kolu. Pituri su poveli nakon što je Japec s 3:0 svladao D. Zeljka, no potom je Bogdanović pobijedio Veniera s 3:0, a gosti stižu u vodstvo nakon što je Jalžabetić s 3:1 svladao Juzbašića. Izjednačenje je donio par Japec i Simović, koji su s 3:1 pobijedili D. Zeljka i Jalžabetića, a domaćin opet vodi nakon što je Japec s 3:0 svladaoa Bogdanovića. No, 'Obrtnici' su opet u igri nakon što je D. Zeljko svladao Juzbašića s 3:1. Domaći sastav odlučujući meč zamijenio je Veniera sa Simovićem, koji je donio Piturima dva boda svladavši Jalžabetića s 3:0.
Pula je na domaćem terenu poražena od prvaka države momčadi Starra sa 4:0. Imali su Puljani priliku za koju pobjedu, dva neizvjesna meča, ali u oba su izgubili nakon pet setova. Pogotvo će žaliti F. Runjić, koji je protiv Ređepa vodio 2:0. Varaždinci su tako odradili još jedno neugodno gostovanje, a na kontu imaju svih pet pobjeda i uvjerljivo drže prvo mjesto.
Zagreb je imao najlakši posao u ovom kolu s obzirom da je u Medarskoj gostovala Mladost iz Petrinje. Domaćin je slavio u ekspresnom susretu uz tek jedan izgubljeni set (4:0).