Djevojke u Puli s Italijom za Europsko prvenstvo

Hrvatska ženska reprezentacija u utorak, 4. prosinca, će u Puli u 18 sati (Dom sportova Mate Parlov) protiv Italije igrati posljednji susret kvalifikacija za ekipno Europsko prvenstvo.

Bit će to ključan susret koji će odlučiti o drugom mjestu u skupini, s kojim bi se direktno plasirali na Europsko prvenstvo. Trenutno su naše djevojke druge, a u prvom susretu u Italiji slavili smo s 3:2. Obje ekipe će u Puli nastupiti u identičnim sastavima kao i u prvom susretu (Petek, Jeger, Malobabić vs. Vivarelli, Piccolin i Colantoni). Inače, naša reprezentacija je u Puli od nedjelje. 
- Cure se dosta dobro osjećaju, jedva čekaju početak susreta. Nemam nikakvih kalkulacija, nama treba pobjeda, a prvi susret ne znači ništa. Trebamo se fokusirati i pobijediti. Mislim da je stanje u reprezentaciji bolje u odnosu na prvi susret, Petek se polako vraća u formu, trenirale smo u Varaždinu - istaknut će izbornica Tian Yuan. 
Nadamo se da će naše djevojke potvrditi drugo mjesto, no ukoliko to ne bude te završimo na trećem mjestu treba znati da postoji šansa da se u dodatnim kvalifikacijama dokopamo EP-a.

Poredak:
Nizozemska 4-0, Hrvatska 1-2, Italija 0-3

Prvi susret
Italija - Hrvatska 2:3
Vivarelli - Petek 3:0 (11, 6, 7)
Piccolin - Jeger 0:3 (-6, -7, -2)
Colantoni - Malobabić 1:3 (11, -6, -3, -6)
Vivarelli - Jeger 3:1 (5, 6, -6, 7)
Piccolin - Petek 0:3 (-9, -9, -6)