Primorac predsjednik Atletske komisije ITTF-a

Hrvatski stolnoteniski as Zoran Primorac izabran je za predsjednika Atletske komisije u Svjetskoj stolnoteniskoj federaciji (ITTF).

Velika čast za hrvatski stolni tenis s obzirom da će Primorac sljedeće četiri godine će biti član Izvršnog odbora ITTF-a, gdje će predstavljati igrače. Izbori su se održali u korejskom gradu Incheonu, a hrvatski as je pobijedio legendarnog Belgijca Jean-Michel Saivea, koji je dugi niz godina bio i Primorčev suigrač, ali i veliki suparnik. Za zamjenice su izabrane Španjolka Galia Dvorak i Čehinja Dana Čehova. Inače, Primorac je trenutno menandžer u ruskom UMMC, a član je Izvršnog odbora HSTS-a. U svom programu naglasio je jačanje Atletske komisije kako bi što bolje vršila svoje obaveze.
- Moja prva obaveza bit će, u suradnji s ostalim članovima, kako što bolje poboljšati učinkovitost Atletske komisije. Treba definirati ciljeve u četverogodišnjem ciklusu, pronaći i osigurati sredstva s kojima ćemo postići naše ciljeve i zadatke te napraviti točnu podjelu zadataka unutar Atletske komisije - istaknuo je Primorac te dodao.
- Želim predstavljati igrače i štititi njihova prava, to se odnosi i na parastolnotenisače, u odlučujućim tijelima ITTF-a. Želimo imati proaktivnu politku s ključnim ljudima u ITTF-u, aktivno sudjelovati u svim odlukama ITTF-a, kontrolirati da se provode sve odluke vezane uz turnire, poticati nacionalne saveze da osnuju Atletsku komisiju, ojačati suradnju s ITTF fondacijom i biti aktivniji u humanitarnim akcijama - rekao je, između ostalog, Primorac, a cijeli intervju možete pročitati na https://www.ettu.org/en/n/news/2018/december/zoran-primorac-elected-chair-of-the-ittf-athletes-commission/ ili na https://www.ittf.com/2018/12/13/primorac-lead-united-motivated-ittf-athletes-commission/