Varaždinu derbi kola i bolji međusobni omjer

STK VARAŽDIN

Derbi 12. kola HEP Superlige igrao se u Varaždinu gdje je istoimena četvrtoplasirana ekipa slavila s 4:2 nad trećeplasiranim zagrebačkim TIS-om.

Važna pobjeda za Varaždinke jer su se izjednačile na tablici s TIS-om (8-4), ali i da su bolje od Zagrepčanki u međusobnom omjeru s obzirom da je prvi njihov susret završio pobjedom TIS-a s 4:3. Ukoliko obje ekipe ostanu na istom broju pobjeda i poraza ispred će biti Varaždin, što trenutno nije slučaj. Neizvjesnost je trajala do parova, praktički su svi raniji susreti riješeni u tri seta. Potom je Malobabić svladala Jazbec s 3:1 za vodstvo Varaždina od 3:2, a točku na 'i' stavila je Petek nadigravši Cakol s 3:1.
Malinska Dubašnica je upisala nova dva boda na gostovanju kod Bjelovara. Jedinu pobjedu za domaću ekipu ostvarila je Grgić u trećem susretu svladavši Šantek s 3:1. U ostalim mečevima gošće iz Malinske su bile uvjerljive i ispustile set do kraja susreta.
Pula je ugostila vodeći Aquaestil i upisala poraz 4:1. Tofant je na startu s 3:0 svladala Vukelić, no to je manje-više bilo sve od domaće ekipe. Pavlović i Han Vukelja su do kraja slavile u svim susretima. Mogao se taj susret još odužiti, pogoto nakon što je u četvrtom meču Tofant je vodila 2:0 protiv Pavlović. No, dugoreška igračica uspjela je okrenuti (8, 9, -5, -7, -12) i potvrditi ukupnu pobjedu.
Lagan posao za Dr. Časl koji je slavio protiv Mladosti iz Petrinje (4:0), a mrvicu teži je bio susret zagrebačke Mladosti u gostima kod Starra (4:0), iako je također sve završilo u četiri meča.