Kod muških situacija se dodatno zakomplicirala

Ako ste pomislili da ne može biti kompliciranije prevarili ste se.

Nakon 16. kola HEP Superlige situacija tko će biti deveti na tablici odnosno ispasti u niži rang dodatno se zakomplicirala. Vodovod je slavio nad 'ranjenim' Libertas Marinkolorom (4:1), Donat nad Pulom (4:0), a Split nad Dugim Selom (4:3). No, u to društvo umiješala se i Obrtnička škola Brod, koja je poražena od Zagreba s 4:1. Do kraja su ostala dva kola, a u poretku Vodovod je šesti s 22 boda (7-9), a isti broj bodova ima i sedmoplasirani Split (6-10) i osmoplasirana Obrtnička škola Brod (6-10), dok je na devetom mjestu, koje vodi u niži rang, Donat s 21 bodom (5-11). U posljednja dva kola Vodovod gostuje u Puli i za kraj dočekuje Zagreb, Split gostuje kod Starra i dočekuje Libertas Marinkolor, Obrtnička škola ide u goste kod petrinjske Mladosti te dočekuju Starr, a Donat dočekuje Zagreb i za kraj petrinjsku Mladost. Opcija je mnogo, no sigurno je da već dulje vrijeme nije bilo toliko zamršeno i neizvjesno.
Na vrhu je sigurno da Starr starta u doigravanje s prve pozicije, Libertas Marinkolor je drugi, a Zagreb je potvrdio treću poziciju. Jedino otvoreno pitanje je tko će biti četvrti, a trenutno je na toj poziciji Dugo Selo (9-7). Dugoselci u sljedećem kolu gostuju kod Libertasa, a za kraj dočekuju Pulu, koja im je izravan konkurent za to četvrto mjesto (8-8). Puljani u sljedećem kolu dočekuju Vodovod, a u prvom dijelu prvenstva poraženi su od Dugog Sela s 4:2.
Najzanimljiviji susret igrao se u Splitu gdje je istoimena momčad slavila nad Dugim Selom (4:3). Već na startu je bilo jasno da nas čeka dugotrajan i neizvjestan susret, Mustapić je u pet setova (4, -10, 9, -4, 8) svladao Bana. Uslijedio je niz gostiju, L. Martinek je s 3:0 svladao Jerkovića, M. Martinek Bakača s 3:1, a par L. Martinek i Ban su s 3:1 nadigrali Mustapića i Bakača. Činilo se da je domaćin u bezizlaznoj situaciji, no ispostavilo se da ipak ima izlaza. Mustapić je svladao L. Martineka 3:1 i time najavio povratak Splićana. Bakač je gubio 2:1 od Bana (-7, 6 -8, 8, 5) no uspio je meč odvesti u sedmi susret. Jerković je također gubio 2:1 i to od M. Martineka, ali uspio je režirati preokret (-8, 10, -11, 10, 6) te donijeti svojoj momčadi vrlo važna dva boda.
Važne bodove osvojio je i Vodovod i to na domaćem terenu gdje su s 4:1 nadigrali Libertas Marinkolor. Osječani su imali veliku prednost jer Pituri nisu mogli računati na Simovića, koji je predao svoj susret. Na startu susreta Zovko je s 3:0 svladao Juzbašića, a izjednačenje je donio Japec pobjedivši Kneževića s 3:0. No, to je bilo sve od gostujuće momčadi s obzirom da su do kraja susreta osvojili set. Inače, ta dva suparnika susrest će se u polufinalu Final Foura Hrvatskog kupa, koje je na rasporedu 12. i 13. ožujka u Osijeku.
Donat se pridružio Splitu i Vodovodu te također osvojio važna dva boda. Pritom su uzvratili Puli za poraz iz prvog dijela lige, s tim da je ovog puta meč bio u ekspresnom roku (4:0). Jedini meč di je bilo neizvjesnosti bio je onaj između Zubčića i Marakovića, no nakon petog seta slavio zadarski igrač (9, 6, -8, -9, 9).
Zagreb je do pobjede stigao u Slavonskom Brodu kod Obrtničke škole Brod (4:1). Otvaranje je pripalo domaćinu, Zeljko je s 3:0 svladao Zovka. No, nakon toga uslijedio je niz gostiju koji do kraja susreta više nisu izgubili niti jedan meč. Najneizvjesnije je bilo u parovima, Fučec i Maglić su poveli 2:0, Zeljko i Jalžabetić su izjednačili, no u petom setu zagrebački par slavio je s 11:6.
Starr je imao najlakši posao ovog kola te upisao pobjedu nad Mladosti iz Petrinje s 4:0. Također, Varaždinci su nakon ovog kola definitivno potvrdili da će u doigravanje s 'jedinice'.