TIS 'skinuo' Aquaestil, poznati parovi doigravanja

Nakon 17. kola HEP Superlige stolnotenisačica sve dvojbe po pitanju doigravanja su riješene.

Dr. Časl je osigurao jedinicu, Aquaestil je drugi, Varaždin treći, a TIS četvrti. Točnije, u polufinalu će se susresti Dr. Časl i TIS te Aquaestil i Varaždin.
Jedino pitanje ostaje tko će uz Starr napustiti superligaško društvo. Mladost Petrinja i Bjelovar su izjednačeni i tako će izgleda ostati do kraja.
Derbi 17. kola igrao se u Dugoj Resi gdje drugoplasirani Aquaestil svladan od TIS-a s 4:3. Domaća ekipa je odlično otvorila susret, Han Vukelja je s 3:1 svladala Cakol, a potom je Pavlović s 3:0 bila bolja od Bardač. No, uslijedio je niz zagrebačke ekipe, Jazbec je s 3:1 bila bolja od Vukelić, a potom su Cakol i Jazbec režirale preokret protiv Pavlović i Han Vukelje. TIS-ovke su gubile 2:0, da bi sljedeća tri seta slavile s 11:4, 11:6 i 11:0. Na 3:2 za TIS postavila je Cakol koja je s 3:1 svladala Pavlović. Njih dvije su se susrele nedavno u polufinalu prvenstva Hrvatske i tada je s 4:1 slavila Pavlović. Aquaestil se u igru vratio na krilima Han Vukelje koja je s 3:1 svladala Jazbec, ali da će važni bodovi u Zagreb pobrinula se Bardač koja je s 3:1 nadigrala Vukelić.
Pula je slavila u gostima kod Mladosti iz Petrinje s 4:2. Posao za gostujuću ekipu obavile su Tofant i Janković, dok su Petrinjke do dvije pobjede stigle u susretima s mladim predstavnicima pulskog kluba, Putignom i Dorić.
Bjelovar je očekivano upisao nova dva boda i to na gostovanju kod Starra (4:0).
Dr. Časl je odnedavno prigrlio 'jedinicu', a da je neće tako lako ispustiti potvrdili su i protiv Mladosti, koju su svladali s 4:0. No, otvaranje meča je ponudilo dozu neizvjesnosti, oba susreta riješena su tek nakon pet setova. Srebrnjak je gubila 2:1 od Tomić, da bi slavila u fiksu petog seta (14:12). Na 2:0 postavila je Fajmut svladavši s 3:2 Tubikanec, a potom je Đurak s 3:1 bila bolja od Franović. Srebrnjak i Đurak su s glatkih 3:0 protiv Tubikanec i Franović potvrdile nova dva boda.  
Varaždin je ugostio Malinsku Dubašnicu i pritom slavio s 4:1. Malobabić i Petek su u cijelom meču ispustile set, a jedinu pobjedu za gošće ostvarila je Zajec svladavši Kovaček. Treba spomenuti da gošće nisu mogle računati na Magličić tako da je uskočila Šakić.