Izborene dvije četvrtzavršnice u mješovitim parovima

fico2_top10Nastavljeno je 54. europsko prvenstvo u pojedinačnim konkurencijama, te konkurencijama parova i mješovitih parova. Filip Zeljko i Lea Rakovac, te Filip Čipin u paru s Francuskinjom Anais Leveque izborili su četvrtzavršnicu u kadetskim odnosno juniorskim mješovitim parovima. Zeljko i Rakovac su danas prošli tri kola, a najuvjerljiviji su bili kada je bilo najpotrebnije, u susretu 1/8 završnice kada su doslovno "razmontirali" njemačku kombinaciju Qiu Dang / Wang Yuan 3:0 u setovima.

Filip Čipin i Anais Leveque su četvrtzavršnicu izborili pobjedom nad ruskom kombinacijom Petoukhov/Rossikhina 3:2 u setovima, preokrenuvši vodstvo Rusa od 2:0. 

Veliku priliku za četvrtzavršnicu su propustili Marin Runjić i Petra Petek propustivši u petom, odlučujućem setu, vodstvo od 7:3 protiv poljske kombinacije Dyas/Wabik.

Plasman među 16 najboljih je izborila i Mateja Jeger u paru s Belgijancom Julien Inderhebergom, ali su ih na putu prema četvrtzavršnici zaustavili Duo Phuong/Nagyvaradi iz Mađarske.

U pojedinačnom dijelu natjecanja, treće kolo i plasman među 32 najbolja igrača Starog kontinenta izborila su samo četiri naša predstavnika, Filip Zeljko i Tomislav Pucar kod kadeta, Lea Rakovac u konkurenciji kadetkinja, te Miho Simović u konkurenciji juniora. Zeljko je 4:0 u setovima bio bolji od Talijana Lucu Bressana, Pucar je 4:1 pobijedio Rumunja Adriana Costeu, Lea Rakovac je bila bolja od Portugalke Ane Santos 4:0, dok je Simović bio bolji od Slovenca Ludvika Peršolje.

Svi ostali naši predstvanici su izgubili u prva dva kola. Malo je iznenađenje što je naša kompletna brončana ekipa ispala iz daljnjeg natjecanja, ali je s druge strane to i razumljivo nakon emotivnog i fizičkog pražnjenja u ekipnom dijelu natjecanja, te ispadanje Luke Fučeca i Filipa Čipina koji su, istini za volju, imali vrlo neugodan ždrijeb.

Sutra se nastavljaju borbe u sve tri konkurencije.

Sve rezultate možete vidjeti na sljedećoj web stranici : http://ftp.vitesseonline.it/ettu/