Stolnotenisačicama Dr. Časla šesti naslov

Stolnotenisačice Dr. Časla obranile su naslov prvakinja Hrvatske!

U drugom susretu finala HEP Superlige zagrebačka ekipa je svladala Varaždin s 4:1 (4:0 prvi susret) te osvojila svoj šesti naslov prvakinja odnosno četvrti uzastopno. Gledajući ženske i muške trofeje to im je 11 titula državnih prvaka. Također, i ove sezone su naslovu prvakinja pridodali i pehar pobjednica Hrvatskog kupa. Ekipu su činile Yu Fu, Ni Xia Lian, Mirela Đurak, Dorina Srebnjak, Manca Fajmut i Dora Golub, dok je trener bio Luka Vrančić.
Zagrebačka ekipa iz Dedića je i prije prvenstva bila prvi favorit za osvajanje naslova, iako im je planove u prvom dijelu sezone poremetio Aquaestil koji im je nanio prvi poraz od sezone 2015/16. No, na kraju od velikog obračuna nije bilo ništa. Varaždin je u polufinalu izbacio Aquaestil.
- Ove godine je bio zanimljivo, barem u prvom dijelu. Mi smo i na početku sezone očekivali obranu dvije titule. Dok god imate doigravanje možete si dopustiti poneki poraz kao što smo mi svladani od Aquaestila. Tada smo namjerno htjeli da naše Kineskinje igraju s Korejkom kako bi 'osjetile' njezinu igru. No, na kraju Korejka Yoo Eunchong nije igrala u drugom dijelu, a samim time i u završnici. Nisam bio zabrinut nakon tog poraza, vodstvo na 'poluvremenu' ne znači ništa. Ona je nedvojbeno odlična igračica, a stilom ne odgovara našim igračicama - istaknuo je predsjednik kluba Martin Tino Časl te se osvrnuo na probleme koji ih prate kroz sezonu.
- Imamo velikih problema s igračicama, a pogotovo u međunarodnim susretima. No, opet smo u finalu Lige prvakinja što je s obzirom na sve probleme odličan rezultat. Kod jakih azijskih igračica nikad ne znaš hoće li se pojaviti na meču, a u pravilu nam se to dogodi kad ih najviše trebaš. Kao što nam se to dogodilo ove sezone u završnici Lige prvakinja. Ako želiš u svojim redovima imati dobre igračice iz azijskih zemalja onda teško da možeš računati na njih u završnicama sezone. U to vrijeme uglavnom su neka velika natjecanja, a tada se te igračice na dulji period nedostupne zbog priprema - istaknuo je Martin Tino Časl, predsjednik kluba, koji već ima kostur ekipe za sljedeću sezonu.
- Za domaća natjecanja imamo ekipu, za međunarodna natjecanja dio ekipe ostaje, a imamo i već neka pojačanja. No, sve u svoje vrijeme.
Što se tiče Varaždina oni su posao obavili ulaskom u finale. Više od toga bilo bi nerealno za očekivati pored (pre)jakog sastava iz Dedića.
- Za nas je sezona odlična. Drugi smo u prvenstvu, drugi u Kupu, teško da smo mogli više od toga. Imamo dvostruku državnu prvakinju Petru Petek, Ivana Malobabić je najbolja igračica lige. Sezonu su praktički iznjele njih dvije i svaka im čast. Naše finale prije finala bio je susret s Aquaestilom. Tri uzbudljiva susreta do samog kraja, dok je ovo finale bilo, takoreći, odrađivanje posla. Politika našeg kluba je razvijanje mladih igračica, što kontinuirano i radimo, a za sljedeću sezonu nastavljamo u istom sastavu dok ćemo po potrebi priključiti Bojanu Poljak - zaključio je Saša Suhodolčan, trener Varaždina.

Dr. ČASL - VARAŽDIN 4:1 (4:0 prvi susret)
Yu Fu - Malobabić 3:0 (4, 3, 7)
Ni Xia Lian - Matijašec 3:0 (2, 7, 3)
Đurak - Petek 2:3 (-6, 7, 9, -8, -7)
Yu Fu/Ni Xia Lian - Malobabić/Petek 3:1 (9, 8, -8, 7)
Yu Fu - Matijašec 3:0 (3, 4, 4)

varazdin doprvaci 2019