Nakon dva kampa kreće 4. Opatija Milenij Open

Četvrto izdanje međunarodnog Opatija Milenij Opena bit će najbrojnije dosad, za turnir je prijavljeno 355 stolnotenisača i stolnotenisačica iz desetak zemalja.

Turnir se igra od petka do nedjelje (26. - 28. travnja) u dvorani Marino Cvetković, a igrat će se u svim kategorijama, od najmlađih kadeta do seniora. Novčane nagrade osigurane su za seniorski, juniorski i kadetski turnir, a ukupni nagradni fond je 3.400 eura. Također, treba znati da se u konkurenciji kadeta i juniora turnir boduje za svjetsku rang listu.
Uvertira turniru bila su dva kampa, a jedan je još u tijeku. Na prvom su se okupile reprezentacije Bjelorusije, Poljske, Slovenije, Srbije, Belgije i Hrvatske, koje su se spremale za Svjetsko prvenstvo, a tu su još bili mladi igrači iz Njemačke, Italije, Pule itd. Drugi kamp je još brojniji, u Opatiji su igrači i igračice iz Švicarske, Njemačke, Češke, Indije, Belgije, a tamo su i naše mlađe reprezentativne selekcije.
- Prvi kamp je bio savršen, drugi je pred krajem, ali jako sam zadovoljan. Trenutno nas ima jako puno, igra se na 30 stolova, preko 60 učesnika. Ujedno se održava i kamp Primorsko-goranske županije. Treba spomenuti da je ovdje i jako kvalitetan trenerski kadar - istaknuo je Diego Lipovšek, direktor turnira.
Organizator se nadao da će biti preko 300 prijava, na kraju se brojka zaustavila na 355. U odnosu na lani brojke su nešto veće.
- Seniorski turnir kvalitetom neće biti na razini lanjskog, ali zato u ostalim konkurencijama će biti vrlo jak. Sve što vrijedi u Hrvatskoj bi trebalo biti u Opatiji - objasnio je Lipovšek te dodao:
- Prema mojim informacijama Grad Opatija je zadovoljna ovim projektom. Uostalom, lani smo u raznim akcijama HSTS-a i STK Opatija '04 osigurali oko 1200 noćenja. Ove godine ta brojka bi se mogla popesti i do 1600 noćenja.