Neven Karković: Ovo je ogroman rezultat

Pohvale i čestitke stizale su sa svih strana i na račun Nevena Karkovića, koji je s Pucarom praktički odmalena.

- Ono što je meni najdraže da je nakon toliko godina zajedničkog rada uspio u tom ključnom momentu mentalno izdržati. Za mene nije upitna njegova igračka karijera, premda je ovo ogroman skalp i nije očekivan. Iako sam bio uvjeren da ako odigra najbolji stolni tenis može pobijediti Ovčarova. Ovo mu je definitivno najveći skalp u karijeri, bez obzira na uspjehe u prošlosti. Ovu je pobjedu ostvario na SP-u za ulazak među 16, ne može baš svatko dobiti Ovčarova na ovakvom natjecanju. Drago mi je što je i dalje skroman, daje nadu da neće na ovom stati - bile su prve riječi Karkovića.
Njihova suradnja krenula je prije dosta godina, točnije Pucar je u GSTK Zagreb, gdje je Karković trener, stigao s 13-14 godina.
- Došao je iz STK Pule u zadnjoj kadetskoj godini.
Bilo je razdoblja kada se praktički živjelo u dvorani, dnevno provodeći po šest do sedam sati. Dva treninga su bila standard, pa onda još individualni rad s Karkovićem. I to je trajalo 4-5 godina.
- Tu smo prešli onu stepenicu gdje se mogu očekivati veći rezultati.
Zadnjih godinu dana dio vremena provodio je u kampu u Saarbrückenu.
- Zahvaljujući dobrim sparing partnerima i organizaciji kampa pod vodstvom Damira Jurčića, Tomo je napravio još jedan iskorak. Iako mislim i vjerujem da se najveći dio njegova uspjeha mjeri u kontinuiranim i beskrajnim treninzima od njegove 13 do 21 godine. Kao i da su u tome svemu veliku ulogu odigrali roditelji - reći će izbornik te nastaviti:
- Mi iz stolnoteniskog svijeta znamo koliko je ovo velik uspjeh, koliko je teško tako nešto postići. Šira javnost neće u toj mjeri toliko vrednovati ovaj uspjeh, teško im je pojmiti kakva je to konkurencija u stolnom tenisu, kakva je to dominacija Azijaca, koji je to velik broj igrača koji igra ovaj sport.