Pucar: Imao sam šansu, ovo je fantastičan uspjeh

ITTF

Završio je fantastičan niz Tomislava Pucara na Svjetskom prvenstvu, u osmini finala zaustavio ga je Japanac Koki Niwa s 4:2 (10, 5, -5, 8, -8, 10).

No, kako je naš reprezentativac krenuo u susret, činilo se da će ljevorukog Japanca otpuhati monsun, 7:1 i 10:6 u prvom setu. Ipak, osmi igrač svijeta uspio se othrvati pritisku, nanizati nekoliko poena i slaviti sa 12:10. Kasnije se ispostavilo vrlo važnom setu. Tu je praktički dobio zamah, jer je na račun tog preokreta osvojio i drugi set.
- Krenuo sam prilično agresivno, ali sam se opustio i on se vratio. Kad sam to izgubio, pao sam mentalno - istaknuo je 23-godišnji Puljanin.
No, pribrao se i osvojio treći set. Na kraju je u šestom setu, kod 3:2 za Japanca, spasio dvije meč-lopte za 10:10, no Niwa se još jednom uspio othrvati pritisku hrvatskog stolnotenisača.
- Imao sam svojih šansi, bio sam jako blizu sedmog seta. Da sam uzeo prvi set vjerojatno bih pobijedio na kraju. Ovo je fantastičan uspjeh, vidi se napredak što je najvažnije - rekao je Pucar, kojem su stizale čestitike sa svih strana.
- Sad se idem odmoriti u Pulu. Od ponedjeljka opet krećem s treninzima.
Zadovoljan je bio i izbornik Neven Karković.
- Niwa nam je obojici prije nekoliko godina izgledao miljama daleko. Super je što se pokazalo da je Tomo bio malo bolji da bi ga dobio. Pogotovo da je uzeo prvi set jer onda bi smjer susreta vjerojatno bio drugačiji. Ne znamo kako bi to završilo jer je Niwa iskusan i mudar igrač, ali nije mogao doći do igre prvih desetak poena. Pitanje je kad bi došao do igre da je otvorio sa 0:1 - kaže izbornik i zaključuje:
- Ovo mu daje podstrijek i samopouzdanje da se svrstao među najbolje svjetske igrače. Nema više "slučajnosti". Naravno, ispod njega ima 100 igrača koji ga mogu dobiti, težak je put prema vrhu, ali sad je sigurno stekao respekt suparnika.