Gaćina i Primorac osvojili rusko prvenstvo

Andrej Gaćina i Zoran Primorac opet slave, njihov UMMC postao je prvak Rusije svladavši Fakel Gazprom (3:1, 2:3).

Već tradicionalni dvoboj tih dviju momčadi koje su se ove sezone susrele u finalu Lige prvaka te sad u finalu ruskog prvenstva. I dok je finale LP pripalo Fakel Gazpromu, rusko prvenstvo otišlo je u ruke UMMC-a.
Velik obol u toj pobjedi dao je i naš Andrej Gaćina, koji je dva puta pobijedio legendarnog Samsonova.
- Malo nam je nedostajalo da ih iznenadimo u Ligi prvaka, zato smo sretni što smo im vratili u ruskom prvenstvu. U prvom susretu nam je pomogla njihova postava i to smo iskoristili. U drugom susretu su oni pokušali "uloviti" taj nedostatak, ali mi smo pogodili postavu. Naravno, igrali smo baš dobro, jer što će ti pogođena postava ako to ne pokažeš u areni - istaknuo je Gaćina kojem je ovo druga titula ruskog prvaka u tri sezone koliko je u tom klubu.
- Zadovoljan sam što se tiče forme, dva puta sam pobijedio Samsonova. Uvijek je lijepo dobiti Vladija, no i prije ovih dvoboja sam ga pobijedio zadnja tri puta. Imam dobar sistem za njega, znao sam što sve trebam raditi, tako da to nije veliko iznenađenje. No treba to i pokazati u ovako važnom meču. U prvom susretu s Ovtcharovim nisam baš bio dobar, dok sam u drugom propustio tri meč lopte - zaključio je Gaćina.
Zoran Primorac također nije krio oduševljenje uspjehom.
- Trebalo se vratiti nakon teškog i nesretnog poraza u finalu Lige prvaka ove sezone, no dečki su pokazali karakter i svaka im čast. Prvi meč smo dobili 3:1, tako da nam je u drugom trebala jedna pobjeda i dobri setovi. Ovim naslovom smo spasili sezonu, koja je jedna od najuspješnijih u povijesti kluba iako ostaje žal za Ligom prvaka.
Primorac je na klupi UMMC-a osvojio pet titula prvaka, dva puta su igrali finale Lige prvaka i jednom osvojili ETTU kup.
- Lijepa bilanca u tom razdoblju, ostaje cilj da se u budućnosti osvoji i Liga prvaka. Taj uspjeh jedino nismo uspjeli ostvariti. Ima vremena, mi smo mladi klub, a ja mlad trener. Moram odati priznanje Gaćini za pruženo u Ligi prvaka i prvenstvu, igrao je odlično. U finalu je dvaput dobio Samsonova, koji je pobjedom u finalu Lige prvaka pokazao da je i dalje veliki majstor. S pobjedom u prvom susretu Andrej je donio prevagu na našu stranu.
Zoki i dalje ostaje vjeran UMMC-u.
- Užitak je raditi s tim dečkima, pozitivni su i puni elana, stvarno smo dobra klapa. Sljedeće godine nemamo velikih ambicija, trudit ćemo se dati maksimum. Ja idem na odmor, dok dečkima slijedi naporan dio sezone. Turniri u Aziji, Europske igre i borba za Olimpijske igre. Želim im od srca da odigraju što bolje - zaključio je Primorac.