Odlični Tomislav Pucar među 32 u Hong Kongu

ITTF

Hrvatski stolnotenisač Tomislav Pucar ušao je među 32 na vrlo jakom ITTF turniru Svjetske serije Hong Kong Open.

 Pucar je na startu turnira svladao Danca Linda 4:0 (3, 7, 6, 3), a u 2. kolu kvalifikacija totalno nadigrao Slovaka Pisteja 4:1 (3, 3, -6, 4, 8). Ispratila je to web stranica Svjetske stolnoteniske federacije (ITTF) na kojoj su za izvedbu i bekhend hrvatskog reprezentativca sipali hvalospjeve poput razorni, demolirao, ludo i nevjerojatno.
Slovak je u životnoj formi, nedavno je u Kini izbacio Ho Kwan Kita, Fang Boa i Jang Woojina, a zaustavio ga je u osmini finala Fan Zhendong, trenutačno broj 1 na svjetskoj rang-listi. To nije impresioniralo Pucara koji je potpuno dominirao protiv Pisteja.
- Znao sam da mu je bekhend slabija strana u igri, kao i prijem mog servisa. To je bio ključ moje pobjede - istaknuo je Pucar koji je prije turnira imao zdravstvenih problema.
- Otrovao sam se prije dva dana tako da mi nije bilo ugodno. Ipak, nakon što sam valjda sve ispovraćao bilo mi je bolje, a i liječnici su mi dali neku tabletu. Sada sam prilično iscrpljen.
Za ulazak u osminu finala čeka ga domaći igrač Wong Chun Ting, 27-godišnji penholderaš koji drži 17. mjesto na svijetu, a najbolji renking karijere bilo mu je šesto mjesto.
- Igrao sam s njim prije 5-6 godina, ali se više niti ne sjećam tog meča. Znam samo da sam izgubio, ali otad je prošlo dosta vremena.
Mateju Jeger je u 2. kolu kvalifikacija zaustavila Brazilka Takahashi 4:2 (-7, 6, 5, 10, -7, 3), a u paru sa Srpkinjom A. Lupulesku poražene su u 2. kolu kvalifikacija od Talijanki Piccolin i Vivarelli 3:2 (-5, 3, -4, 7, 8).