Varaždinci ruše rekorde, nikad brojniji Croatia Open

Od 18. do 22. rujna Varaždin će opet biti preplavljen stolnotenisačima iz cijelog svijeta.

U tih pet dana u Areni će se igrati 7. izdanje Croatia Junior & Cadet Opena. No, za razliku od prošlih godina ovaj turnir je u najjačoj Golden seriji, jedan od četiri takva na svijetu. Ovaj turnir, koji organizira STK Varaždin, je jedini u Europi takve jačine, ostala tri su na Tajlandu, Hong Kongu i Kini. Zato ni ne čudi da su Varaždinci ove godine srušili sve rekorde. Lani je nastupalo 302 stolnotenisača i stolnotenisačice, ove godine ih nastupa 350 iz 43 zemlje.
- Je, ovo su definitivno rekordne brojke, iako bi teoretski mogli primiti još ponekog igrača. Igramo na maksimalnih 26 stolova. Najviše imamo problema gdje ih sve smjestiti, tako da smo u cijelu priču uključili i Čakovec - istaknuo je Alen Ivančin, direktor turnira.
- Sveukupno će u Varaždinu i Čakovcu boraviti oko 420 osoba, od minimalno tri do maksimalno osam dana.
Dječaka je 183, djevojaka 167, od toga u juniorskoj kategoriji bit će ih 172, a kod kadeta 178. Naravno, najviše je domaćih igrača, njih 41, a od inozemnih najbrojniji su Rusi (25). Slijede Mađari i Rumunji (20), Španjolci i Česi (19), Slovenci (18), Tajpežani, Slovaci i Nijemci (16), Kinezi (15)... Zastupljeni su svi kontinenti!
- I sljedeću godinu smo u Golden seriji. S tim rangom dobili smo i tih pedesetak više natjecatelja, a sada samo treba zadržati tu razinu. Što nije lagan posao, jer mnogi žele biti domaćini Golden serije. Plan je da sljedeće godine povećamo turnir na šest dana, kao i da se uvede natjecanje mješovitih parova i mlađih kadeta - zaključio je Ivančin.