'Barba Tomo' za Mijatovića i Arapović, Ćosić dvaput zlatna

Proteklog vikenda u Zadru se igrao 15. memorijal Barba Tomo Amižić.

U seniorskoj konkurenciji pobjednički pehar je otišao u ruke Danijela Mijatovića i Hane Arapović (Pula). Kod juniora najbolji je bio Ivor Ban (Zagreb), a kod juniorki Dora Ćosić (Vitez). Također, Ćosić je osvojila i prvo mjesto u konkurenciji kadetkinja.
U seniorskoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je Danijelu MIjatoviću. Imao je težak meč u četvrtfinalu protiv Marka Vidačeka (Dugo Selo), ali je prošao dalje u fiksu petog seta. U polufinalu je s 3:1 bio bolji od Dominika Zeljka (Požega), da bi u finalu s 3:0 svladao Jakova Jakelića (Srdoči). Uz Dominika treće mjesto osvojio je i Ivan Zeljko (Donat), koji je zaustavio Aleksa Krstevskog (Pula). Inače, Krstevski je susret prije s 3:1 izbacio Ivora Bana (Zagreb).
Kod juniora najbolji je bio Ivor Ban (Zagreb). U polufinalu je s 3:1 pobijedio Brunu Peteka (TIS), a u finalu s identičnim rezultatom i Lea Vekića (Pula). Uz Peteka treće mjesto osvojio je i Filip Borovnjak (Zagreb), koji je u četvrtfinalu s 3:1 svladao Leona Šanteka (Starr), da bi ga potom zaustavio Vekić (3:0).
Luka Zlatkov (Dugo Selo) osvojio je kadetski turnir. Od osmine finala nije ispustio niti set, a u finalu je s 3:0 svladao Luku Lozušića (Zagreb). Zagrebov igrač je prošao u fnale nakon što je u polufinalu gubio 2:0 od Leona Benka (TIS). Uz Benka treće mjesto osvojio je i Lukas Simčić (Opatija).
Andrej Mrkić (Pula) osvojio je turnir u konkurenciji mlađih kadeta. U četvrtfinalu je s 3:1 izbacio Simona Dvorskog (Visia), u polufinalu je s 3:0 bio bolji od Alena Šebelje (Opatija), a za zlato je s 3:2 (-9, 7, -4, 6, 9) svladao Franka Majcena (Zagreb). Inače, Majcen je u polufinalu s 3:1 bio bolji od Vite Milaka (Visia).


Kod seniorki najbolja je bila 15-godišnja Hana Arapović (Pula). U polufinalu je s 3:0 bila bolja od Ivane Grgić (Bjelovar), a u finalu je s 3:1 svladala Andreu Pavlović (Aquaestil). Uz Grgić treće mjesto osvojila je Martina Rioža (Vrsar).
Uz tek jedan izgubljeni set, i to u kvalifikacijskoj skupini, juniorski naslov otišao je u ruke Dore Ćosić (Vitez). U polufinalu je s 3:0 svladala Gabrijelu Alviž (Mladost), a potom s identičnim rezultatom i Zaru Ilić (Mladost). Uz Alviž treće mjesto osvojila je i Ivona Štriga (Starr).
Dora Ćosić (Vitez) je na juniorski dodala i kadetski naslov. U skupini je ispustila set, jedan još u polufinalu s Brunom Borovec (Starr), da bi u finalu s 3:0 svladala Senu Smailji (Srdoči). Uz Borovec treće mjesto osvojila je i Marla Vidaković (Olimpija).
Maja Bolješić (Zagreb) osvojila je prvog mjesto u konkurenciji mlađih kadetkinja. U polufinalu je s 3:0 svladala Brunu Gučin (Stubica), a potom u finalu s 3:1 i Victoriju Pustaj (Jaska). Uz Gučin treće mjesto osvojila je i Larisa Putigna (Pula).