Cibalia na 12 dana ugostila kineskog trenera

U sklopu programa suradnje HSTS-a i Veleposlanstva NR Kine kineski trener Sun Zhaojing je nakon Osijeka stigao u Vinkovce.

Grad na Bosutu i STK Cibalia Vinkovci bili su mu domaćini 18. do 29. listopada. Sun je sudjelovao u treningu svih selekcija STK Cibalia Vinkovci, od seniorske do onih najmlađih polaznika vinkovačke kadetske škole te djece iz projekta "Stolni tenis je In". Dnevno je odradio po dva ili čak tri treninga uključujući i vikende.
- Osim Vinkovčana na ovom kampu njegove treninge posjećivali su i igrači i treneri iz STK Spin Gunja kao i STK Županja, što se nadamo da će doprìnijeti razvoju stolnoteniskog sporta u Vukovarsko-srijemskoj županiji - kazao je Danijel Jelinek, član Izvršnog odbora STK Cibalia.
Prilika za učenje i treninge je mnogo te svi sudionici ovog vrijednog projekta aktivno u njemu sudjeluju. Od onih najiskusnijih kao što su Davor Lončar, Željko Županić, Tomislav Biber, Danijel Jelinek i ostali seniorski natjecatelji do onih najmlađih vukovarsko-srijemskih stolnotenisača.


- Sun Zhaojing je održavao i treninge s dva licencirana trenera te tri kineziologa za 60-ak polaznika projekta 'Stolni tenis je IN', koji STK Cibalia organizira s gradom Vinkovcima i Zakladom za civilno društvo. Iako se radi o najmlađim našim sugrađanima svi su upoznati što Kina znači u stolnoteniskom sportu, te svi s pozornošću upijaju svaki njegov potez i savjete ne bi li postali što bolji stolnotenisači. U slobodno vrijeme trudili smo se biti što bolji domaćini svome kineskom gostu te ga upoznali s Vinkovcima, najstarijim gradom u Europi. Dolaskom kineskog trenera te nedavnim dolascima proslavljene vinkovačke stolnotenisačice Branke Batinić možemo sa zadovoljstvom reći da se stolni tenis vratio u Vinkovce punim plućima. Ovo je vrhunski potez i još jednom se zahvaljujem HSTS-u koji nam je omogućio da budemo dio ove lijepe stolnoteniske priče - zaključio je Jelinek.