Zagreb slavio u Dugom Selu

U 5. kolu HEP Superlige stolnotenisača Starr je prekinuo niz Splita i slavio s 3:1.

Gosti su nastupili bez Mustapić, zamijenio ga je Duplančić, a jedinu pobjedu ostvario je Bakač svladavši u trećem meču Šantek s 3:0. U ostalim mečevima Ređep i Soroosh su pobijedili bez izgubljenog seta. Varaždinci su jedina momčad bez poraza ove sezone.
Zagreb se nakon dva vezana poraza vratio pobjedama i to u gostima kod Dugog Sela (3:0). L. Martinek je na otvaranju susreta vodio 2:0, no Maglić je uspio režirati preokret i svojoj momčadi donijeti važnu pobjedu koja je i odredila tijek susreta (11, 8, -13, -4, -9). Meter je poprilično namučio Bana, iako je Zagrebov igrač odlično otvorio i praktički imao u svojim rukama i drugi set. Ipak, odluka je pala nakon pet setova (3, -14, -8, 9, 7). Zagrebovu pobjedu potvrdio je Borovnjak koji je s 3:0 svladao M. Martineka.
Vodovod je slavio u gostima kod Srdoča s tim da po prvi put ove sezone nije bilo drame petog susreta (3:1). Domaćin je nastupio u nešto izmijenjenom sastavu, umjesto Divkovića igrao je Cuculić, a početka susreta za njih je krenuo odlično s obzirom da je Jakelić s 3:2 (-6, 3, 12, -9, 9) svladao Arbanasa. No, to je bilo sve od Riječana s obzirom da je uslijedio gostujući niz. Do kraja susreta Osječani su ispustili dva seta za treću pobjedu ove sezone.
Susret Požege i Libertas Marinkolora igrao se ranije radi europskih obaveza Dubrovčana. Gosti su slavili s 3:0, ali uz dva neizvjesna susreta. Simović je sa Zeljkom slavio s 3:2 (11, -9, -5, 13, 7), a podjednako neizvjestan je bio i susret između Mihaljevića i Japeca (4, -9, 10, -5, 7). Inače, Požega je imala odličnu podršku navijača s obzirom da je susret s Libertasom pratilo više od 70 gledatelja iako se u isto vrijeme igrala i rukometna utakmica.
Pula je do druge pobjede ove sezone stigla na domaćem terenu i to protiv Slavonskog Broda. Glatka pobjeda domaće momčadi koja je ispustila tek set.


U 5. kolu HEP Superlige stolnotenisačica Aquaestil je na domaćem terenu slavio nad Pulom (3:1). Dugorešanke su povele na krilima Han Vukelje, koja je okrenula 1:2 protiv Tofant (-2, 8, -8, 7, 9). Prednost je povećala Pavlović svladavši s 3:1 Arapović, a Puljanke su smanjile preko Zajec koja je s 3:0 bila bolja od Vukelić. Pobjedu je potvrdila naiskusnija igračica Aquaestila Han Vukelja pobjedivši Arapović s 3:0.
Najneizvjesniji susret kola igrao se u Zagrebu gdje je Mladost s 3:2 svladala Hodošan. Domaćoj ekipi pripalo je otvaranje susreta, Marn je s 3:2 (7, -11, 5, -4, 3) svladala Markati, a potom je Tomić pobijedila Fajmut iako je gubila 2:0 (-5, -4, 4, 5, 6). Gošće su se vratile izjednačile preko Poljak i Fajmut, ali mladostašice su pobjedu osigurale nakon što je Tomić s 3:0 svladala Markati.
Dr. Časl je do pete pobjede sezone stigao u gostima kod Malinske Dubašnice (3:1). Gostujuća ekipa je slavila na krilima Tubikanec i Srebrnjak, dok je jedinu domaću pobjedu potpisala Magličić svladavši Đurak s 3:0.
Varaždin je treću pobjedu sezone ostvario u gostima kod Vrsara (3:1). Malobabić i Petek su svoje mečeve riješile bez izgubljenog seta, dok je za domau ekipu jedinu pobjedu ostvarila Bardač svladavši s 3:2 (6, -12, -10, 7, 7) Franović.
TIS je nova dva boda i petu pobjedu ove sezone upisao protiv Bjelovara (3:0) i pritom su Zagrepčanke ispustile set u cijelom meču.