Kineski trener pet dana na kampu u Zatonu

Mladi stolnotenisači iz STK Zaton i STK Šibenik odradili su petodnevni kamp u zatonskoj sportskoj dvorani pod budnim okom mladog kineskog trenera Zhou Honga, 23-godišnjaka koji je u Zaton stigao na temelju sporazuma između Hrvatskog stolnoteniskog saveza i Veleposlanstva Narodne Republike Kine u Hrvatskoj.

- Riječ je o pilot programu, tri mlada trenera su došla kod nas u Hrvatsku, a nakon toga će biti odrađena evaluacija i vidjet će se koje su prednosti i nedostaci. Ako bude sreće, u sljedećoj godini dignut ćemo to na višu razinu - kazao je Josip Jurić, predsjednik STK Zaton, tijekom posjeta predstavnika Grada Šibenika i Zajednice sportova Grada mladim stolnotenisačima.
Zhou Hong nije skrivao zadovoljstvo dolaskom u Zaton i mogućnošću da djeci još više približi svijet stolnog tenisa.
- Drago mi je što sam došao. Sviđa mi se ovdje i nadam se da mi ovo nije jedina prilika za biti tu kod vas - poručio je Hong, kroz čije je ruke prošlo više od 20 mladih stolnotenisača i stolnotenisačica.
Dario Kulušić, tajnik Zajednice sportova Grada Šibenika, govorio je o važnosti bavljenja sportom kod djece, posebice u manjim sredinama.
- Sport općenito, a posebice stolni tenis, imaju veliku važnost u razvoju djece. Taj primjer očigledan je u Zatonu i Raslini gdje djeca nemaju velikog izbora kada su sportske aktivnosti u pitanju, a stolni tenis je izvrstan primjer sporta u kojem djeca jačaju ne samo fizički, nego i mentalno - riječi su Kulušića.


Nakon pozdravnih govora, dogradonačelnik Šibenika Paško Rakić uručio je mladom Kinezu prigodne poklone i poželio mu ugodan boravak u Zatonu i Šibeniku, a potom su prebacili par loptica preko mreže i na taj način simbolično otvorili sportski kamp.
- Grad Šibenik je grad prijatelj sportskih klubova i kroz Zajednicu sportova financira rad preko 50 klubova. Kao što smo učinili lani, i za sljedeću proračunsku godinu planiramo povećanje sredstava za sport. Podsjećam kako smo prošle godine digli ulaganja u sport sa 4,8 na 5,2 milijuna kuna, tako da se nadam da ćemo u godini koja slijedi iznaći dodatnih par stotina tisuća kuna. Zato očekujemo od naših klubova kvalitetan i uspješan rad, a ovdje je odličan primjer gdje STK Zaton zajedno sa STK Šibenik radi na podizanju kvalitete rada i tako treba nastaviti i dalje - zaključio je dogradonačelnik Rakić.
Inače, klub je napravio i odličnu promociju ovog događaja, tako su ovaj događaj popratili HRT, Lokalna TV Šibenik, te svi regionalni portali i novine.