Zajednički treninzi mladih selektiranih igračica

U domu Lovro Ratković već se neko vrijeme okupljaju mlade stolnotenisačice iz Zagreba i okolice.

Izbornik juniorske i kadetske vrste Darko Arapović vodi projekt u kojem su selektirane igračice od 2006. do 2009. godišta.
- Ideja je bila pojačano trenirati s mladima selektiranim igračicama dodatno na rad u klubovima. Trenutno to radimo samo na nivou Zagreba i okolice. No, od 26. do 30. prosinca najbolje iz Hrvatske okupit će se u Puli, gdje ima dosta talentiranih djevojčica - kazat će Arapović. 
Ovaj projekt odvija se pod ingerencijom HSTS-a i projekta regionalnog razvoja. Povremeno s talentiranim mladim stolnotenisačicama radi i kineski trener Huang Yiping. U domu Lovro Ratković treniraju Victoria Pustaj (Jaska), Bruna Gučin (Stubica), Neva Gojković (Samobor), Maja Bolješić (GSTK Zagreb), Lana Bebek (Dugo Selo), Gracija Kačavenda (Stubaki), Mia Horvatiček (Dugo Selo), Martina Ban (Mladost), Zrinka Rebić (STK Zagreb), Tamara Nakić (STK Zagreb), Lucija Krnić (Samobor), Ivona Petreković (STK Zagreb) i Ema Fučkar (Zabok). 
- Zavisno o školskim obavezama dva do tri puta tjedno na Mladosti trenira 15-tak djevojčica. Volio bih u dogledno vrijeme najtalentiranije odvesti i na neka međunarodna natjecanja. U ovaj rad uključeni su i treneri u klubovima, a sve ovo radimo u suradnji s voditeljem regionalnog razvoja Goranom Radanovićem. Od trenera prvi do mene je Tomislav Kolarek, a tu je i Tonči Gregov. Naravno, kao i svi ostali treneri koji će nastaviti priču kad ću ja biti zauzet. Svima je interes da što bolje selektiramo i stvaramo igračice koje će se boriti za kadetsku reprezentaciju. Sve ovo radim na tragu onog što sam prošao s Hanom, kao i skupljajući iskustvo u razgovorima s vodećim ljudima u Njemačkoj, Francuskoj, Rumunjskom, kao i ostalim zemljama. Naravno, uzimamo dijelove koji su primjenjivi kod nas - zaključit će Arapović.

mladje kadetkinje kamp Mladost 1


S djevojčicama radi i seniorski reprezentativac Tomislav Kolarek, koji se već neko vrijeme bavi se i trenerskim poslom uz igranje u Njemačkoj odnosno Fortuni Passau.
- Uvijek sam imao želju svoje znanje prenositi na mlađe generacije, pripremati teren kad karijera završi. Prije nekog vremena pristupili su mi iz STK Zagreb kako bi se uključio u rad njihovih kadetkinja. Prihvatio sam taj posao jer preko tjedna imam vremena raditi kao trener, dok su vikendi uglavnom rezervirani za utakmice u 2. Bundesligi. Moj trenerski put traje tri mjeseca i neki pomaci su vidljivi. Bio sam na dva turnira na kojima je Zrinka Rebić osvojila prvo mjesto. Zadovoljan sam, okružen sam djecom koja vole slušati i upijati, trebaju nove informacije, a ja sam tu da im to i dam. Što se tiče regionalnog razvoja Darko me zvao i rado sam se odazvao. Pozdravljam projekt, dobro je da se okupljaju najbolji iz regije te da treneri surađuju. Kao i da djeca vide kako se radi u ostalim klubovima, a sa mnom dobiju iskustvo jednog reprezentativca. Svakako se mislim baviti trenerskim poslom - zaključio je Kolarek.