U Varaždinu počelo Europsko prvenstvo do 21 godine

U Varaždinu se od srijede do nedjelje (4. - 8. ožujka) igra Europsko prvenstvo do 21 godine.

Nakon ruskog Sočija 2017., bjeloruskog Minska 2018. i prošle godine portugalskog Gondomara varaždinska Arena ugostit će najbolje stolnotenisačice i stolnotenisače Starog kontinenta do 21 godine. Ukupno 104 igračica i igrača iz 27 država do nedjelje će se boriti za kontinentalnu krunu, na natjecanju iza kojeg organizacijski stoji STK Starr. Međutim, ovo se natjecanje već sada, i prije samog početka, pokazalo iznimno zahtjevnim s organizacijskog gledišta. Nije se takvim činilo do prije dva mjeseca. Sve dok se nije pojavio zdrastveni problem s korona virusom. Zdravstvena pošast u jednom je trenutku čak postavila i pitanje hoće li natjecanja biti.
- Mi sada jesmo spremni, uspjeli smo u tom pogledu, ali zahtjevi su višestruko veći - zbori direktor EP-a do 21 u Varaždinu, Ronald Ređep.
- Ti veći zahtjevi su se očitovali u potrebama za većim brojem osoblja zaduženog za održavanje turnira, većim brojem medicinskog osoblja, većim sigurnosnim zahtjevima, kontaktima s epidemiološkom službom, većom brigom za gledatelje, pa onda hotelski smještaj. Bilo je i ponešto promjena u letovima dolazaka igrača i trenera. Sve u svemu, dosta napeto uz podosta stresa.
Jedna je reprezentacija, nažalost, baš zbog koronavirusa morala i odgoditi svoj dolazak u Varaždin, pa tako uopće neće biti predstavnika Italije. Hrvatska kod muških nije kvantitativno snažno zastupljena. Od mladića u Varaždinu će nastupati samo Lovro Zovko.
- Nažalost, u zadnji je tren ipak morao, zbog bolesti, odustati Ivor Ban. Uz neke ranije otkaze, ostali smo na Lovri - rekao je izbornik seniorske reprezentacije Neven Karković.
Kod djevojaka hrvatske će boje u varaždinskoj Areni predstavljati, od prošle nedjelje seniorska prvakinja Andrea Pavlović, Hana Arapović, Klara Bardač i Marta Vukelić.
U pojedinačnom dijelu Lovro Zovko je u skupini sa Srbinom Gaćevom, Poljakom Grelom i Njemcem Meissnerom, a u parovima naš predstavnik i Austrijanac Kolodziejczyk u 1. kolu idu na Putunticu i Martinka (Moldavija/Češka). Kod djevojaka Andrea Pavlović je u skupini s Turkinjom Harac, Španjolkom Niguez i Bjeloruskinjom Volkavom. Hana Arapović igra s Mađaricom Feher,  Norvežankom Carlsen i Poljakinjom Wegrzyn, Marta Vukelić je u skupini s Turkinjom Yilmaz, Čehinjom Stepanovom i Slovakinjom Pučovanovom, a Klara Bardal s Slovenkom Vovk, Poljakinjom Szymczak i Ruskinjom Kazantsevom. 
U parovima u 1. kolu Arapović i Engleskinja Payet idu na poljsku kombinaciju Slazak i Szymczak, Bardač i Čehinja Stepanova na slovačko-bugarsku kombinaciju Grigelova i Yovkova, Vukelić i Mađarica Feher na Njemice Klee i Schreiner, dok će Pavlović i Ukrajinka Brateyko na Šveđanke Roose i Edvinsson. U mješovitim parovima Zovko i Marta Vukelić u 1. kolu igraju s Španjolcima Masipom i Niguez, Švicarac Posch i Bardač s Njemcima Mengom i Klee, dok će Putuntica i Pavlović kretati iz 2. kola, a suparnika će saznati naknadno. 
Branitelji naslova su Grk Sgouropoulos i Rumunjka Diaconu i oboje će u Varaždinu pokušati obraniti titulu. Natjecanja u Areni u srijedu počinju u 9 sati, dok će sve ostale dane do zaključno nedjelje program počinjati u 10 sati. Svečano otvorenje je u srijedu u 19 sati.