Stolnotenisači složni: Odgoda OI je mudra odluka!

Olimpijske igre u Tokiju ipak se neće igrati 2020., već su odgođene za sljedeću godinu.

- U trenutnim okolnostima i na temelju danas dobivenih informacija od Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), predsjednik MOO-a Thomas Bach i japanski premijer su zaključili da olimpijske igre u Tokiju trebaju biti pomaknute za poslije 2020. i to najkasnije do ljeta 2021. kako bi se sačuvalo zdravlje sportaša i svih uključenih u OI kao i cijele međunarodne zajednice - naveo je MOO u svom priopćenju.
Evo kako su odgodu prokomentirali naši stolnotenisači.
- Najbolje je tako. Koliko sam čuo, još se 43 posto sportaša nije plasiralo, odnosno toliko je olimpijskih mjesta još slobodno. Zato je ovo najbolja odluka. Ne bi bilo u konačnici ni pravedno bez kvalifikacija nekakvih uzeti rang-listu, pa temeljem toga odrediti tko je ili tko nije na OI. Spremat ćemo se dakle za 2021. Neće se ništa bitnije poremetiti, mislim. Samo se nadam da će sve ovo oko korone proći što brže. Zdravlje i život, to je najbitnije. Jest, nama sportašima upravo sport jest život, ali... Ne doslovno, to se tako kaže, nije baš sav život. Ima i bitnijih stvari i mislim da je tu jako dobra odluka - kazao je Andrej Gaćina, dok je izbornik Neven Karković dodao:
- Odluka je skroz očekivana, to je bilo pitanje dana. Mudra odluka odgovornih, nadam se da će za godinu dana biti normalni uvjeti u što duboko vjerujem.
Tomislav Pucar se isto složio da je to dobra odluka.
- Bilo bi riskantno da nas toliko dođe u Tokio, definitivno prerano. Pitanje je kako bi se sportaši pripremali za Oi, mnogi nemaju ni gdje trenriati, dosta njih ne bi bili potpuno spremno što ne bi bilo pošteno.
Tomislav Frane Kojić je zaključio.
- Za godinu dana Pucar i ja ćemo biti godinu iskusniji, vjerujem da i Gaćina može napredovati s obzirom da u psoljednje vrijeme ima sve manje ozljeda i pruža odlične partije. Nama ovo može biti prednost, a ne nedostatak, vjerujem da ćemo biti u još boljoj formi.