Preminuo Željko Šego

U 74. godini preminuo je Željko Šego, dugogodišnji stolnoteniski dužnosnik.

U karijeri dugoj 40 godina obnašao je brojne funckije u HSTS-u i STSZ-a, a matični klub mu je bio GSTK Zagreb. Prenosimo članak koji su mu posvetili na klupskoj stranici GTSK Zagreb. 

Velika tuga zadesila je naš klub jer nas je u 74. godini napustio Željko Šego. 
Gospodin Šego bio je neizostavni član stolnoteniske obitelji, a posebice našeg kluba. Stolnom tenisu poklonio je 40 godina svog života. I kad kažemo “poklonio”, to doslovno mislimo.
Rođen je 1947. u Čakovcu, a od malih nogu živi u Zagrebu. U klubu je krenuo od Tehničke komisije i to 1980. gdje se brinuo o najmlađim igračima, a uz prvu momčad vezao ga je Herman Vukušić i otada je uvijek klubu na raspolaganju te je pokrivao praktički sve rukovodeće funkcije.
Svoj radni vijek proveo je u Hrvatskoj tiskari, a kasnije u Tisku gdje je i dočekao mirovinu.
Osam godina bio je predsjednik Zagrebačkog stolnoteniskog saveza, bio je dopredsjednik HSTS-a te dugi niz godina član predsjedništva Saveza, a 2010. dobio je nagradu za životno djelo od Zagrebačkog sportskog saveza. Iako više nije bio toliko aktivan, još uvijek ga se moglo susresti na stolnoteniskim događanjima, a klubu je uvijek bio na usluzi. Nesumnjivo, jedan od stožernih članova kluba.
Svojedobno je Zdenko Uzorinac napisao sljedeće o Željku Šegi:
“Nepodcjenjujući nimalo zasluge odbornike kluba čini se da Željko ide tragom nezaboravnih i nezaobilaznih Age Karage i Ivana Plaveca, dajući neizbrisiv pečat stolnoteniskom klubu.” Zbogom Željac, hvala ti za sve ove nezaboravne godine i sućut obitelji u ovim teškim trenucima.

Iskrenu sućut obitelji i prijateljima želi Hrvatski stolnoteniski savez. Obavijest o pokopu bit će objavljena naknadno. 

sego vecernjak1

sego vecernjak