Europsko prvenstvo u Zagrebu od 1. do 11. rujna 2020.

Izvršni odbor ETTU-a potvrdio je da će se omladinsko Europsko prvenstvo održati u Zagrebu od 1. do 11. rujna 2020.

Odlične vijesti za nas, jer organizacija tako velikog natjecanja jako puno znači hrvatskom stolnom tenisu. Inače, ovo prvenstvo bi trebalo biti prvo veliko natjecanja u Zagrebu nakon početka pandemije COVIDA-19.
Dogovor o održavanju EP-a postignut je uz velik napor čelnika HSTS-a i Alena Ivančina jer je trebalo unijeti jako puno promjena, kao i komunicirati sa svim europskim savezima. Inače, većina europskih saveza je podržala održavanje Europskog prvenstva. Također, postignuti su dogovori s hotelom Panorama, gdje će biti smješteni svi natjecatelji, kao i s Gradskim uredom za sport koji nam je izašao u susret zbog dvorane Dom sportova.
Juniorski dio održat će se od 1. do 5. rujna, dok će kadeti EP igrati od 7. do 11. rujna. Natjecanja će se igrati u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, dok neće biti natjecanja u parovima i mješovitim parovima. Natjecanja će se igrati pod jakim epidemiološkim mjerama kako bi sve prošlo u najboljem redu. Sve osobe na prvenstvu morat će se pridržavati ITTF COVID-19 smjernica, redovito se testirati, slijediti stroge propise fizičkog distanciranja, prakticirati čiste higijenske navike i nošenje maske, te se pridržavati preporuka WHO-a.