Neven Juzbašić se nakon 17 godina oprostio od Libertasa

TONČI VLAŠIĆ

Nakon 17 godina od Libertas Marinkolora oprostio se Neven Juzbašić, a povodom toga poznati dubrovački novinar Tonči Vlašić napravio je intervju za Dubrovački vjesnik odnosno Slobodnu Dalmaciju.

Donio je treći odlučujući bod Libertas Marinkoloru u polufinalu i finalu završnog turnira Kupa Hrvatske, podigao pokal te potvrdio: 'Odlazim!' Da, kapetan Neven Juzbašić odlazi nakon čak 17 godina i četiri trofeja.
- Ponosan sam na činjenicu da sam jedini igrač sa sva četiri trofeja Kluba, s osvojenim prvenstvom i tri kupa.
Nije bio siguran u prvi trenutak je li prije 15 ili 17 godina došao u Gospino polje, te imao debi za 'Piture'.
- Neparan je broj sezona, to je sigurno, 15 ili 17, samo tren... Da, 17!
Iduće godine će igrati za Zagreb, ali ne GSTK Zagreb, kojeg je dobio u finalu Kupa Hrvatske, već za STK Zagreb, drugoligaša, koji za cilj ima iduće sezone izboriti plasman u HEP Hrvatsku Super ligu.
- Idemo Dado Šurbek, zatim Marko Vidaček iz Varaždina, jedan mladi dečko, i ja. Vjerujem kako ćemo ostvariti uspjeh, te pomoći da STK Zagreb uđe u najjači rang.
Prije 17 godina, kad je stigao, legendarni Stanko Eskulić je isticao kako je Neven napadač, igrački nepredvidiv, a negdje smo bili pronašli kako najbolje igra u transu. Skroman sportaš koji se ne razmeće nerealnim izjavama.
Skupa s bratom blizancem Ivanom osvojio je 1995. ekipno Prvenstvo Francuske za kadete, a s Industrogradnjom više naslova pobjednika na ekipnim prvenstvima Hrvatske za juniore i kadete. Bio je član brončane reprezentacije kadetskog prvenstva Europe 1994., a godinu poslije uzeo je na EP-u broncu u parovima. Zatim, juniorski prvak Hrvatske, nakon čega je nizao uspjehe u seniorskoj konkurenciji...
- S Libertas Marinkolorom? Bilo je medalja sa seniorskog prvenstva Hrvatske, ali ako ćemo o klubu, nikad neću zaboraviti taj naš prvi naslov, i jedini do danas prvaka Hrvatske. Ono nezaboravno finale na dvije pobjede u kojem smo izgubili sa 4:3 u Varaždinu prvu utakmicu finala, a potom dobili drugu sa 4:3 kod kuće, te izborili majstoricu, koju smo dva, tri dana poslije dobili u sjajnoj atmosferi, u do posljednjeg mjesta ispunjenoj maloj dvorani također sa 4:3. Najviše mi je žao poraza u finalu prvenstva od GSTK Zagreb za naslov. Bilo je to 2016. godine, godinu prije našeg prvog i jedinog osvojenog naslova prvaka, te isto tako žao mi je što nismo 2018. protiv StaRR-a uzeli još jedan naslov, ono kad smo ih dobili u Varaždinu u prvoj utakmici finala sa 4:0. Onda je nakon te prve utakmice zaigrao u finalu i Tan za StaRR, te nismo uspjeli dobiti niti jednu kod kuće, a da smo uspjeli tu izvući pobjedu, u drugoj ili trećoj utakmici finala, te opet osvojiti pokal, to bi bio najveći uspjeh s obzirom u kojem je sastavu igrao suparnik. StaRR je s Tanom, Zengom te Ređepom bio sjajna ekipa. Sjećam se i kad smo dobili dr. Časl u prvoj utakmici našeg prvog finala doigravanja. Za dr. Časl su tad igrali Japec, Kolarek i Zeng. Nismo uspjeli u drugoj utakmici iznenaditi, a bili smo blizu, baš blizu. Mi smo šest godina u finalu doigravanja za prvaka, već deset godina, ako se ne varam, u nizu u polufinalu. Sve su to lijepi rezultati. Osvojili smo tri od četiri Kupa Hrvatske. Pamtit ću posebno ovaj zadnji jer sam igrao i dobio zadnji meč finala...

Ostatak intervjua možete pročitati na sljedećem linku https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/sport/ostalo/oprostaj-nakon-17-sezona-neven-juzbasic-ponosan-sam-na-svaku-godinu-na-svaki-poen-libertas-marinkolor-ce-uvijek-biti-moj-klub-idemo-pituri-1033696?fbclid=IwAR00pwSBdEAg9NfJQlg99E-LL1uYn1JKnOe7hrceeqwd2RiNxomZ1oNJiD4