Kolarek priredio iznenađenje u Njemačkom kupu

Tomislav Kolarek i njegov klub Fortuna Passau izborili su četvrtfinale Njemačkog kupa priredivši iznenađenje i izbacivši bundesligaša Post Mühlhausen s 3:2.

U susretu klubova prve i druge lige bolje su otvorili gosti, poveli 2:0, te se činilo kako će sve brzo završiti. No, Mađar Csaba je s 3:1 svladao Habesohna, a Jarvis s 3:2 Jancarika. Konačni udarac grogiranom favoritu zadali su Kolarek i Csaba pobijedivši u paru Habesohna i Ionescua (3:1).
- Ovo je najveći uspjeh za klub - istaknuo je na početku priče Kolarek te dodao:
- Ne sjećam se kad sam igrao ovako lud meč. Gubili smo 2:0 u mečevima, a Csaba je u trećem susretu još gubio 1:0 i 10:7. Takve susrete znaš okrenuti, ali kad je s druge strane stola slabiji suparnik, a ne izraziti favorit. Ionescu je s Roblesom u paru viceprvak svijeta, Habesohn s Gardosom europski prvak, ali bez obzira na to znao sam da imamo šansu. Nije to ista stvar. Želje za dalje? Bilo bi lijepo igrati i s Borussijom, možda igrati s Bollom. U dosadašnjoj karijeri nikad nisam igrao s njim. Ista stvar je bila i sa Samsonovim, no ta želja mi se ispunila na nedavnom Zagreb Openu - istaknuo je Kolarek, koji će sljedećeg suparnika znati nakon ždrijeba.
Filip Zeljko i njegov Bad Königshofen zaustavljeni su u osmini finala od Borussije Düsseldorf, a naš stolnotenisač je na otvaranju susreta svladan od Kallberga s 3:2.

Fortuna Passau - Post Mühlhausen 3:2
Jarvis - Mengel 1:3, Folwarski - Jancarik 1:3, Csaba - Habesohn 3:1, Jarvis - Jancarik 3:2, Csaba/Kolarek - Habesohn/Ionescu 3:1

Borussia Düsseldorf - Bad Königshofen 3:0
Kallberg - Zeljko 3:2, Karlsson - Steger 3:1, Walther - Salifou 3:1