Vodovod slavio u Splitu, Donat u Dugom Selu

Odigrano je i krnje 2. kolo u muškoj HEP Superligi s obzirom da su čak četiri susreta su odgođena.

Starr je ugostio Donat i slavio s 3:2. Zadrani su na krilima Zubčića pružili dobar otpor braniteljima naslova, dobio Soorosha 3:2 i Ređepa 3:1, ali za nešto više nije bilo snage. Varaždinci su ostale susrete riješili glatko bez izgubljenog seta. No, Donat se s gostovanja vratio s osmijehom jer su upisali dva boda kod Dugog Sela (3:1). Opet je sve predvodio Zubčić, dobio Zlatkova 3:0 i L. Martineka 3:1, dok je treću pobjedu osigurao Goja pobijedivši Murata s 3:0.
Libertas Marinkolor je bio uvjerljiv u ovom kolu, na domaćem terenu Pituri su s glatkih 3:0 pobijedili Vodovod i Cibaliju. No, Osječani su sve naplatili u Splitu gdje su upisali tešku pobjedu nad domaćinom (3:2). Bio je to odličan i neizvjestan susret, čak četiri meča su završila u pet setova. Banek je dvaput gubio s 2:1, ali na kraju je slavio u oba susreta i gurnuo svoju momčad prema ukupnoj pobjedi. U prvom meču Arbanas je vodio 2:1, da bi izgubio od Bakača (7, -5, -3, 16, 8). No, sve mu se vratilo u odlučujućem susretu protiv Mustapića. Igrač Vodovoda je gubio 2:1, da bi zadnja dva seta slavio s 11:8 i 11:9 i potvrdio važnu gostujuću pobjedu.
Splićani su imali težak meč i s Vinkovčanima, no ovog puta imali su razlog za osmijeh jer su bodovi ostali kod kuće. Zeljko je na startu uspio okrenuti 0:2 (-10, -8, 8, 9, 11) s Bakačem, a kasnije je Biber dobio Duplančića za ukupno vodstvo od 2:1. Bakač je u teškom meču s Lončarom (6, 12, -7, 13) donio Splitu izjednačenje, a u odlučujućem susretu Mustapić je s 3:2 (9, -9, 8, -9, 7) svladao Zeljka.
Srdoči i Pula su imali laganiji posao u ovom kolu jer im je u goste stigao Slavonski Brod. Oba susreta završila su s 3:0.