Neven Cegnar i dalje na čelu razvojnog programa ETTU-a

Poznati hrvatski trener Neven Cegnar i dalje ostaje raditi u Europskoj stolnoteniskoj federaciji ETTU).

Ugovor je produljen na četiri godine, a ostat će raditi isti posao kao i do sada. Inače, proteklih šest godina hrvatski trener je imao funkciju menadžera razvojnih programa ETTU-a.
Cegnar je svojedobno čak 23 godine bio ženski izbornik, pod njegovim vodstvom naše su stolnotenisačice osvojile 32 medalje, a ostat će zapamćen i kao hrvatski izbornik s najduljim mandatom. Također, kao trener Tamare Boroš sudjelovao je u osvajanju svjetske bronce 2003. Od tada niti jedna europska stolnotenisačica nije osvojila medalju na svjetskim prvenstvima.
- Dogovorili smo se na 2+2 godine te ostajem na istom poslu kao i do sada. Imao sam ponudu Austrijskog saveza da preuzmem njihovu mušku reprezentaciju. To mi je bila interesantna opcija i veliki izazov, ali eto, odlučio sam ostati u ETTU. Također, uz ETTU ću i dalje nastaviti raditi s francuskom stolnotenisačicom Marie Migot - istaknuo je Neven Cegnar, koji je najavio i nova dva projekta u ETTU.
- Dosad smo ostvarili nekoliko projekta, 'National Assistance Program', Annual Coaching Conference/Women Coaches Seminar', 'Eurotalents U-13', 'Eurotalents U-17', 'ETTU TI&S/ETTU Hopes Selection' i 'World Cadet Challenge', a spremamo i dva sljedeća dva projekta. Prvi će biti S/M/A Project (Scouting/Monitoring/Advisory). To je projekt praćenja i savjetovanja mladih igrača u njihovim sredinama. 'ETTU Meet Project - Master Educational Experts Team' je projekt gdje će najbolji stručnjaci ETTU-a, koji su u suradnji s 'ETTU Coaching Committee', realizirati razne obrazovne projekte na različitim nivoima nacionalnih asocijacija u ETTU. Također, cilj je da od 2022. uvedemo i kamp za igrače do 15 godina (Eurotalents U-15). Taj projekt bi radili s manje novaca, ali i s manjim grupama. Radit će se striktnija evaluacija i bit će veći kriteriji izvrsnosti - zaključit će Cegnar, kojih ovih dana puni 60 godina i ovom prilikom mu čestitamo rođendan i želimo mu još puno uspjeha.

Cegnar WCC

Cegnar 2020