Pucar: Izolacija je završila, sada čekamo ždrijeb

Od 13. do 15. studenoga u kineskom gradu Weihaiju igrat će se Svjetski kup, a Hrvatska će imati svog predstavnika.

Tomislav Pucar je 19. nositelj, a suparnike će saznati danas nakon ždrijeba.
- U Kinu smo stigli 28. listopada. Prvo smo bili tri dana u izolaciji u Šangaju i tu se nisam micao iz sobe. Nakon toga smo prebačeni u Weihai gdje sam također proveo 4-5 dana u sobi. Cijelo vrijeme su nam nosili hranu u sobu. Prva tri dana nisam mogao birati hranu i blago rečeno nije bila baš nešto. U Weihaiju je bilo nešto bolje, ali svejedno se nisam mogao baš naviknuti ha, ha.
No, nakon što je završila izolacija barem je mogao početi s treninzima. Ali, pod striktnim uvjetima.
- Ja sam mogao trenirati samo s Jorgićem, s obzirom na to da sam s njim i doputovao u Kinu. Trenirali smo u dvorani s osam ograđenih prostora i tu smo imali odlične uvjeti. Zapravo, što se tiče organizacije sve je vrlo dobro posloženo. Evo, upravo nam je istekla izolacija i sad možemo gdje hoćemo, isprobali smo i glavnu dvoranu. Prebacili su nas i u normalni hotel, a odmah je i hrana bolja.
Izolacija je, logično, bila dosadnjikava.
- U početku je bilo monotono, samo sam bio u sobi, ali kad su krenuli treninzi već je bilo lakše. Zapravo, slično mi je bilo kao i u Zagrebu u posljednje vrijeme. Naime, kad sam bio doma uglavnom sam se kretao na relaciji stan-dvorana jer sam se pazio da se ne zarazim.
Čeka ga ždrijeb, a sistem natjecanja je takav da je osam nositelja slobodno. Igrači od 9. do 21. mjesta bit će ždrijebani u četiri skupine, među njima je i Pucar, a dvoje najboljih iz svake skupine izborit će završnicu. Kasnije se natjecanje nastavlja po knock-out sistemu.
- Nemam nekih želja. Sam ću izvlačiti u koju ću skupinu tako da si sam krojim sudbinu ha, ha. Ovo mi je prvi put da igram Svjetski kup i čast mi je da sam u društvu najboljih igrača na svijetu.
Na kraju je prepričao što je radio u danima izolacije.
- Iskreno, ništa posebno. Pogledao sam jednu seriju na Netflixu, igrao sam PUBG sa Zeljkom i Mamutom, ali ni to nisam previše jer mi je internet bio spor. Bilo je teško na momente, ali sad je već sve lakše - zaključit će Pucar.