Vikend trening kamp u Osijeku

osijek_treningkampPredsjednik Stručne komisije Hrvatskog stolnoteniskog saveza profesor Renato Čengić u Osijeku je  21. i 22. siječnja održao stolnoteniski regionalni „Vikend kamp za djecu“. Pokrovitelji ovog „Vikend kampa za djecu“ i Stručnog seminara za stolnoteniske trenere bili su Hrvatska olimpijska akademija i Hrvatski stolnoteniski savez, organizator Stolnoteniski savez Osječko-baranjske županije, a domaćin STK „Vodovod-Osijek“ u dvorani „ Gradski vrt“.
Kamp je okupio petnaestero djece i desetak trenera s područja Osječko-baranjske županije koji su marljivo odrađivali zadatke koje im je zacrtao profesor Čengić uz asistenciju Višeg športskog trenera Ervina Bolkovca i glavnog trenera STK“Vodovod“ -Osijek Vlade Bertovića. Na treningu je posvećena velika pažnja u vježbama povezivanja elemenata i pravilnog rada nogu, kao i kontroli i tempu držanja loptice u igri. Treneri na ovom kampu nisu bili samo u funkciji dovoženja i odvoženja djece, nego su se aktivno uključili i odradili, zajedno s djecom , sve vježbe osim BEEP TESTA (provjera kondicijske spremnosti), kojeg su elegantno zaobišli, ali su zato maksimalno bodrili djecu koja su pokazala solidnu spremnost i zavidnu upornost.  
Glavna tema seminara za trenere je bila „Coaching“, a teoretski su se dodatno obradile i  sve  vježbe koje su odrađene u oba dana rada s djecom. Djeca su se vrlo pozitivno izjasnila o vremenu provedenom na kampu, lijepo su se družili , igrali, a na trenerima je da vide jesu li što novo naučili i usvojili. Treneri su također zadovoljni radom kampa, naročito razmjenom iskustava, jer nema puno prilika kada je tako velik broj trenera na jednom mjestu, a da nisu na suprotstavljenim stranama kao što je to slučaj na turnirima.
Profesor  Čengić je tokom kampa uočio nekoliko darovitih pojedinaca te će našem Savezu uputiti poziv za njihovo slanje na jedan od regionalnih kampova, što će im biti motiv za još predaniji rad na svom usavršavanju.  STSOBŽ i STK „Vodovod-Osijek“ istaknuli su ovom prilikom kandidaturu za organizaciju jednog takvog  sedmodnevnog kampa uz pomoć HSTS-a. U radu Kampa sudjelovali su: Renato Čengić-voditelj;  djeca: Dominik Dražić, Tomislav Markotić, Luka Dubravac, Mihael Lacković, Lucija Pazaver, Mia Majić (Vodovod-Osijek), Alen Oroz, Luka Mijakić, Leon Vilagoš, Arijana Mioš (Darda), Marta Jurčević, Lorena Dorkić, Marina Vuzem (Donji Miholjac), Martina Vidaković, Martina Vučkovac (Omladinac Brođanci); treneri: Vlado Bertović, Ervin Bolkovac(Vodovod-Osijek), Janoš Boni, Tibor Boni (Darda), Alen Vuzem (D.Miholjac), Drago Tolić, Mirko Lacković, Zorislav Vučkovac (Brođanci), Živko Jalšovec (B.Manastir), Nikola Babić (Đakovo), Robert Klobučar (Sl. Brod).